Šiuolaikinis gyvenimo ritmas diktuoja paprastumo, greičio ir praktiškumo virtuvėje poreikį. Kasdien norisi ne tik sutaupyti, bet ir mėgautis įvairiais, sveikesniais patiekalais, tinkamais tiek į pietų dėžutę, tiek vakarienei namuose. „Lidl“ siūlo išbandyti pigias ir spalvingas daržovių patiekalų idėjas, kuriose morkos ir burokėliai tampa pagrindiniais herojais.
Burokėlių salotos su morkomis, obuoliais ir graikiniais riešutais
Šios salotos – tikras rudens skonių derinys: salstelėję burokėliai, traškios morkos ir sultingas obuolys susilieja į gaivų ir maistingą patiekalą. Gardūs graikiniai riešutai suteikia sotumo, o lengvas alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių padažas užbaigia visą skonio paletę. Puikus pasirinkimas lengviems pietums ar greitai vakarienei.
Jums reikės:
- 2 virtų burokėlių
- 1 morkos
- 1 obuolio
- Saujos graikinių riešutų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų
Gaminimas:
Burokėlius, morką ir obuolį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais riešutais. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tai lengvos, gaivios, bet sočios salotos.

Kepti burokėliai su feta ir žalumynais
Šiltų, orkaitėje karamelizuotų burokėlių saldumas puikiai dera su sūria feta ir gaiviais žalumynais. Tai paprastas, bet elegantiškas rudens patiekalas, tinkantis tiek lengvai vakarienei ar pietums, tiek kaip garnyras prie kitų patiekalų.
Jums reikės:
- 3–4 burokėlių
- 100 g „Milbona“ feta sūrio
- Saujos šviežių žalumynų (špinatų, rukolos ar petražolių)
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos ir pipirų
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Burokėlius nulupkite, supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis arba plonais griežinėliais.
Sudėkite burokėlius į kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, lengvai pabarstykite druska ir pipirais.
Kepkite apie 25 minutes, kol burokėliai suminkštės, o krašteliai šiek tiek apskrus.
Iškepusius burokėlius šiek tiek atvėsinkite, sudėkite į dubenį, pabarstykite fetos sūrio trupiniais ir šviežiais žalumynais.

Avinžirnių salotos su morkomis ir žalumynais
Lengvos, spalvingos ir maistingos salotos, kuriose susijungia traškios morkos, baltymais turtingi avinžirniai ir šviežių žalumynų gaiva. Puikus pasirinkimas pietų dėžutei ar greitai vakarienei, kai norisi sveiko, bet paprastai paruošiamo patiekalo.
Jums reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių
- 1–2 morkų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštų citrinos sulčių
- Saujos šviežių žalumynų (petražolių ar kalendros)
- Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Avinžirnius nusunkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu – tai suteiks salotoms gaivumo.
Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, kad išliktų jų traškumas. Žalumynus smulkiai supjaustykite.
Dubenyje sumaišykite avinžirnius, tarkuotas morkas ir žalumynus.
Užpilkite alyvuogių aliejumi bei citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų.
Daržovių troškinys su pupelėmis
Ruduo – idealus metas skanauti troškinius, kurie ne tik suteikia sotumo, bet ir praturtina organizmą naudingais vitaminais bei mikroelementais. Jėgų rudeniui pasisemti galite iš sotaus daržovių troškinio su pupelėmis.
Jums reikės:
- 1 skardinės konservuotų pupelių
- 2 morkų
- 1 cukinijos
- 1 paprikos
- 1 svogūno
- 2–3 šaukštų pomidorų padažo
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio druskos, pipirų, žolelių (baziliko, raudonėlio ar čiobrelių)
Gaminimas:
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais arba šiaudeliais, cukiniją – kubeliais, o papriką – juostelėmis.
Keptuvėje arba giliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną, apkepkite, kol suminkštės ir taps skaidrus.
Sudėkite morkas, cukiniją bei papriką, pakepinkite dar kelias minutes, kad daržovės suminkštėtų, bet neprarastų formos.
Įmaišykite pomidorų padažą, suberkite nusunktas pupeles, pagardinkite druska, pipirais bei pasirinktais džiovintais prieskoniais.
Įpilkite šlakelį vandens arba sultinio, uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10–15 minučių.
Leiskite paruoštam troškiniui šiek tiek atvėsti ir patiekite.