Burokėlių mišrainė žiemai / Shutterstock
Burokėlių mišrainė žiemai / Shutterstock

Močiutės burokėlių mišrainė žiemai, kuri tiesiog išnyksta iš spintelių! Receptas, kurį verta išsaugoti

Šaltuoju metų laiku niekas taip nepradžiugina kaip stiklainis naminės burokėlių mišrainės – salstelėjusios, kvapnios, ryškios spalvos ir kupinos vitamino C. Šis receptas – tikra močiutės klasika, išlaikyta per daugelį metų. Ji puikiai tinka prie mėsos patiekalų, bulvių, kotletų ar tiesiog kaip atskiras užkandis.

Ingredientai:

  • 2 kg burokėlių
  • 500 g morkų
  • 500 g svogūnų
  • 500 g paprikų
  • 400 g pomidorų (arba 300 ml pomidorų tyrės)
  • 150 ml aliejaus (geriausia – saulėgrąžų)
  • 100 ml 9 % acto
  • 100 g cukraus
  • 1 valg. š. druskos
  • (nebūtina) žiupsnelis juodųjų pipirų, lauro lapas

Paruošimas:

  1. Daržovių paruošimas:
    Burokėlius išvirkite su lupenomis, kol suminkštės. Atvėsinkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Morkas taip pat sutarkuokite, svogūnus ir paprikas supjaustykite smulkiais šiaudeliais arba kubeliais.
  2. Troškinimas:
    Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus, morkas ir paprikas. Troškinkite apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės. Tuomet sudėkite burokėlius ir pomidorus (arba pomidorų tyrę).
  3. Pagardinimas:
    Sudėkite cukrų, druską, pipirus, lauro lapą. Troškinkite dar apie 20–25 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
  4. Acto įpylimas:
    Likus 5 minutėms iki pabaigos, supilkite actą. Dar trumpai patroškinkite, kad viskas susigertų.
  5. Supilstymas į stiklainius:
    Karštą mišrainę iš karto pilkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite dugnu į viršų. Uždenk – leiskite atvėsti po šilta antklode.
Žalių burokėlių salotos / Shutterstock
Burokėlių mišrainė / Shutterstock

Ar patiko straipsnis?