Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Kakava

Namų gamybos karštas šokoladas: įvairios variacijos

Kai lauke šaltis spaudžia, nieko nėra jaukiau už puodelį garuojančio karšto šokolado. Šis gėrimas ne tik sušildo, bet ir pakelia nuotaiką, o namuose pagamintas karštas šokoladas dažnai būna dar gardesnis nei pirktinis. Šiame straipsnyje dalijamės įvairiomis karšto šokolado variacijomis, kurios sužavės kiekvieną smaližių.

kalėdinis gėrimas
Karštas šokoladas

Klasikinis namų gamybos karštas šokoladas

Ingredientai:

  • 500 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70% kakavos)
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • 2 valg. š. cukraus (arba pagal skonį)
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Paruošimas:

  1. Puode pašildykite pieną, bet neleiskite jam užvirti.
  2. Sudėkite susmulkintą šokoladą, kakavos miltelius, cukrų ir druską.
  3. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol šokoladas visiškai ištirps.
  4. Įpilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  5. Patiekite su plakta grietinėle arba zefyrais.

Baltasis karštas šokoladas

Ingredientai:

  • 500 ml pieno
  • 150 g baltojo šokolado
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis cinamono (pasirinktinai)

Paruošimas:

  1. Puode pašildykite pieną iki karšto, bet neverdančio.
  2. Sudėkite susmulkintą baltąjį šokoladą ir maišykite, kol jis ištirps.
  3. Įpilkite vanilės ekstraktą ir, jei norite, įberkite cinamono.
  4. Patiekite su plakta grietinėle ir pabarstykite šokolado drožlėmis.

Meksikietiškas aštrus karštas šokoladas

Ingredientai:

  • 500 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • 2 valg. š. cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • ½ arb. š. cinamono
  • 1 žiupsnelis kajeno pipirų
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Paruošimas:

  1. Pieną pašildykite puode.
  2. Sudėkite šokoladą, kakavą, cukrų, druską, cinamoną ir kajeno pipirus.
  3. Kaitinkite, kol viskas ištirps ir gerai susimaišys.
  4. Įpilkite vanilės ekstraktą.
  5. Patiekite su plakta grietinėle ir cinamono lazdele.

Veganiškas karštas šokoladas su kokosų pienu

Ingredientai:

  • 400 ml kokosų pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • 2 valg. š. klevų sirupo arba agavų nektaro
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto

Paruošimas:

  1. Puode pašildykite kokosų pieną.
  2. Sudėkite susmulkintą šokoladą, kakavą, saldiklį ir druską.
  3. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, maišydami, kol šokoladas ištirps.
  4. Įpilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  5. Patiekite su veganiškomis zefyrais arba tarkuotu kokosų drožlių papuošimu.

Karštas šokoladas su mėtų poskoniu

Ingredientai:

  • 500 ml pieno
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • 2 valg. š. cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arb. š. mėtų ekstrakto arba keletas šviežių mėtų lapelių
  • Mėtų saldainiai papuošimui

Paruošimas:

  1. Pieną pašildykite, bet neleiskite užvirti.
  2. Įdėkite šokoladą, kakavą, cukrų ir druską.
  3. Kai šokoladas ištirps, įpilkite mėtų ekstraktą arba įdėkite mėtų lapelių.
  4. Patiekite su mėtų saldainiais ir plakta grietinėle.
karštas gėrimas

Sveikesnė versija su migdolų pienu ir medumi

Ingredientai:

  • 500 ml nesaldinto migdolų pieno
  • 80 g juodojo šokolado
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • 1 valg. š. medaus
  • Žiupsnelis cinamono

Paruošimas:

  1. Kaitinkite migdolų pieną ant silpnos ugnies.
  2. Sudėkite šokoladą, kakavą ir maišykite, kol ištirps.
  3. Įpilkite medaus ir cinamono.
  4. Patiekite su šokolado drožlėmis ar cinamono lazdele.

Patarimai, kaip paruošti tobulą karštą šokoladą:

  • Kokybiškas šokoladas: naudokite tik aukštos kokybės šokoladą, turintį bent 70% kakavos.
  • Plaktos grietinėlės priedas: šviežia plakta grietinėlė suteikia ypatingą švelnumą.
  • Prieskonių derinimas: eksperimentuokite su prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, kardamonas ar net šiek tiek maltų gvazdikėlių.
  • Dekoravimas: papuoškite tarkuotu šokoladu, zefyrais ar šokolado drožlėmis, kad gėrimas atrodytų šventiškai.
Mano išsaugoti straipsniai