PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Blynai
Blynai

Ne tik vaikams: obuolių blynai be kiaušinių – purūs ir be riebalų

Purūs, kvapnūs, sveikesni ir tokie skanūs, kad dingsta nuo stalo vos pasirodę – taip galima apibūdinti obuolių blynus be kiaušinių ir be pridėtinių riebalų. Šis receptas – tikras atradimas ne tik vaikams, bet ir visai šeimai. Jei ieškote lengvo, greito ir maistingo užkandžio ar pusryčių idėjos, būtinai išbandykite šiuos blynelius.

Jie tinka net tiems, kurie vengia kiaušinių dėl alergijų, laikosi augalinės mitybos ar tiesiog nori sveikesnio varianto. O svarbiausia – skonis nė kiek nenukenčia!


Kodėl verta išbandyti šiuos blynus?

  • Be kiaušinių – puikiai tinka vaikams, alergiškiems ar netoleruojantiems kiaušinių.
  • Be pridėtinių riebalų – kepami be aliejaus, naudinga ir linijai, ir sveikatai.
  • Be pridėtinio cukraus – obuoliai suteikia natūralų saldumą.
  • Tinka pusryčiams, užkandžiams ar net desertui.
  • Gali būti kepami ir keptuvėje, ir orkaitėje.

Reikės:

  • 2 vidutinio dydžio saldžių obuolių
  • 1 stiklinės augalinio pieno (avižų, migdolų ar paprasto vandens)
  • 1,5 stiklinės kvietinių miltų (galite naudoti ir pilno grūdo)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelio druskos
  • (Nebūtina) šlakelio klevų sirupo ar medaus – jei norisi saldžiau
Blynai
Blynai

Kaip gaminti:

  1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Jei mėgstate tekstūrą – tarkuokite stambiai. Jei norite vientisos masės – smulkiai.
  2. Į dubenį supilkite augalinį pieną, sudėkite tarkuotus obuolius, cinamoną, druską ir, jei naudojate – saldiklį.
  3. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Masė turi būti panaši į grietinės konsistenciją – jei per tiršta, įpilkite dar truputį pieno ar vandens.
  4. Įkaitinkite nelimpančią keptuvę. Svarbu – kepkite be aliejaus! Jei naudojate senesnę keptuvę, galite labai lengvai patepti paviršių kokosų ar rapsų aliejumi.
  5. Kepkite ant vidutinės ugnies – po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai paruduos.
  6. Patiekite šiltus – puikiai tinka su natūraliu jogurtu, trintomis uogomis ar obuoliene.

Maži patarimai dideliam skoniui:

  • Jei norite dar purenesnių blynelių – įpilkite 1 šaukštą obuolių acto (reaguodamas su kepimo milteliais, jis dar labiau pakelia tešlą).
  • Galite įdėti saują razinų ar smulkintų riešutų – suteiks tekstūros ir papildomo skonio.
  • Kepkite mažus blynelius – jie geriau iškepa ir būna gražiai apvalūs.
  • Jeigu norite visiškai be glitimo – naudokite ryžių ar avižinius miltus.

Tinka ne tik vaikams!

Šie blynai dažnai vadinami „vaikiškais“, bet iš tiesų jie puikiai tinka ir suaugusiems, ypač tiems, kurie rūpinasi mityba ar ieško sveikesnių desertų alternatyvų. Jie puikiai tinka ir priešpiečių dėžutei, ir jaukiam savaitgalio pusryčių stalui. O jei norite nustebinti svečius – patiekite šiuos blynelius su karšta uogų tyre ir pabarstykite šiek tiek smulkintų riešutų.

Mano išsaugoti straipsniai