Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Obuolių pyragas

Obuolių pyragas „Zosė“ – močiutės receptas, kuris niekada nepaveda

Obuolių pyragas – vienas populiariausių desertų Lietuvoje, o „Zosė“ – tikra klasika, kurią daugelis prisimena iš vaikystės. Tai minkštas, kvapnus ir drėgnas pyragas, puikiai tinkantis rudens vakarams, kai obuoliai skinami tiesiai iš sodo.

Kodėl verta kepti būtent šį pyragą?

  • Paprastas receptas – nereikia ypatingų ingredientų ar sudėtingų kepimo technikų.
  • Sodraus skonio – derinys tarp saldumo, rūgštelės ir subtilaus cinamono aromato.
  • Tinka įvairioms progoms – gali būti skanaujamas tiek su arbata, tiek kaip šventinis desertas.

Ingredientai:

  • 4 vidutinio dydžio obuoliai
  • 3 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 150 g sviesto
  • 250 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite obuolius – nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Galite lengvai pabarstyti cinamonu, kad išryškėtų aromatas.
  2. Plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir šviesi.
  3. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kiaušinių masę. Įberkite vanilinį cukrų.
  4. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite į tešlą. Maišykite, kol gausite vientisą masę.
  5. Supilkite pusę tešlos į kepimo formą, išdėliokite obuolius ir užpilkite likusią tešlą.
  6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol pyragas taps auksinės spalvos.
  7. Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra prieš patiekiant.
Mano išsaugoti straipsniai