PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Varškės apkepas
Apkepas

Pigesnis nei pyragas – obuolių apkepas be cukraus, kiaušinių ir miltų: sveikas desertas visai šeimai

Ieškote lengvo, skanaus ir sveiko deserto, kuris tiktų visai šeimai – nuo mažiausių iki didžiausių? Išbandykite obuolių apkepą be cukraus, kiaušinių ir miltų! Tai ne tik pigesnis, bet ir maistingesnis pasirinkimas nei tradicinis pyragas. Jame gausu natūralaus saldumo, ląstelienos, o svarbiausia – jokių sudėtingų ar brangių ingredientų.

Šis receptas ypač patiks tiems, kurie laikosi augalinės mitybos, netoleruoja glitimo ar tiesiog nori mažiau cukraus savo racione. Apkepas puikiai tiks pusryčiams, užkandžiui ar sveikam desertui po vakarienės.


Kodėl verta išbandyti šį obuolių apkepą?

  • Be pridėtinio cukraus – saldumą suteikia obuoliai ir džiovinti vaisiai.
  • Be kiaušinių ir pieno produktų – tinka veganams ir alergiškiems.
  • Be miltų – netoleruojantiems glitimo ar norintiems lengvesnio patiekalo.
  • Itin paprasti ingredientai – viską rasite namuose.
  • Mažai kainuoja – pigesnis nei bet kuris naminis pyragas.
kada genėti obelis

Reikės:

  • 4–5 saldžių obuolių (tarkuotų arba supjaustytų plonais griežinėliais)
  • 1 stiklinės avižinių dribsnių (pageidautina smulkių)
  • 1 banano (gerai sunokusio) – natūraliam saldumui ir konsistencijai
  • 1 saujos razinų ar smulkintų datulių
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1 stiklinės augalinio pieno (avižų, migdolų ar paprasto vandens)
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti:

  1. Obuolius nulupkite ir sutarkuokite arba supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. Bananą sutrinkite šakute iki vientisos masės.
  3. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje: obuolius, trintą bananą, avižinius dribsnius, džiovintus vaisius, cinamoną, druską ir augalinį pieną. Masė turi būti tiršta, bet vientisa.
  4. Palikite tešlą pastovėti apie 10 minučių, kad avižos išbrinktų.
  5. Supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi arba šiek tiek pateptą kokosų aliejumi.
  6. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 35–40 minučių, kol apkepas gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Atvėsinkite – jis dar skanesnis šiek tiek pravėsęs!

Naudingi patarimai:

  • Norite traškesnio paviršiaus? Ant viršaus galite pabarstyti šiek tiek smulkintų riešutų ar papildomų avižinių dribsnių.
  • Vietoj banano galite naudoti 2 šaukštus obuolių tyrės ar šiek tiek mirkytų datulių.
  • Obuolius galite maišyti su kriaušėmis ar tarkuota morka – apkepas įgaus dar daugiau natūralaus saldumo.
  • Tai puikus būdas sunaudoti šiek tiek pavytusius vaisius – nieko nereikia mesti lauk!

Tinka vaikams ir suaugusiems

Šis apkepas ypač patiks vaikams – natūraliai saldus, bet be cukraus, minkštas ir maistingas. Jį galima supjaustyti gabalėliais ir pasiimti į kelionę, įdėti į priešpiečių dėžutę ar patiekti su augaliniu jogurtu vietoj deserto.

Tėvams tai – puiki išeitis, kai norisi ką nors saldaus, bet nenorite kepti pyrago su cukrumi, miltais ar riebalais.

Mano išsaugoti straipsniai