KONKURSAS!
Blynai su kefyru / Patiekalų pintinė šeimai
Blynai su kefyru / Patiekalų pintinė šeimai

Purūs ir putlūs blynai su kefyru – skanūs ir lengvi

Jei mėgsti blynus, kurie būna minkšti, purūs ir neapsunkina nuo riebalų, šis “Patiekalų pintinė šeimai” receptas kaip tik tau! Šie blynai kepami su kefyru, todėl yra švelnūs ir labai skanūs. Juos galima kepti tiek plonus, tiek storesnius, priklausomai nuo tavo nuotaikos.


Ingredientai (apie 10–12 blynų)

  • 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 2 stiklinės (250 ml) kefyro (kambario temperatūros)
  • 2 stiklinės miltų
  • 2 valg. šaukštai cukraus
  • 0,5 arbat. šaukštelio druskos
  • Vanilės ekstrakto pagal skonį (arba vanilinio cukraus)
  • 1 arbat. šaukštelis sodos (su nedideliu kaupu)
  • 2 valg. šaukštai tirpinto sviesto

Paruošimas

  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, druska ir vanile iki standžių putų. Šis žingsnis suteiks blynams ypatingo purumo.
  2. Į plaktus kiaušinius supilkite kefyrą ir suberkite sodos šaukštelį. Viską gerai išplakite kartu.
  3. Palaipsniui įmaišykite miltus, kad tešla būtų vienalytė ir be gumuliukų.
  4. Galiausiai įmaišykite tirpintą sviestą.
  5. Palikite tešlą pastovėti apie 15 minučių – tai labai svarbu, kad tešla „atsistatytų“ ir blynai būtų dar purenesni. Daugiau tešlos maišyti nereikia!
Blynai su kefyru / Patiekalų pintinė šeimai
Blynai su kefyru / Patiekalų pintinė šeimai

Kepimas

  • Pirmą kartą keptuvę patepkite šiek tiek aliejumi arba sviestu.
  • Toliau blynus kepkite be riebalų arba su vos keliomis lašeliais aliejaus. Jei nori, kad blynai būtų gražiai apskrudę su ornamentais, leisk šiek tiek aliejaus keptuvėje.
  • Jei nori kuo sveikesnių ir mažiau riebių blynų, kepk be jokio aliejaus – blyneliai iškeps tolygiai apskrudę, tačiau be papildomo riebalų sluoksnio.

Patarimai

  • Jei norisi storesnių blynų, užpilkite keptuvėje daugiau tešlos, o jei mėgsti plonesnius – mažiau.
  • Pasiruošk mėgstamus priedus: uogas, medų, klevų sirupą ar jogurtą – blynai skaniausi švieži ir su mėgstamais pagardais.
  • Blynai su kefyru – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko skanaus, bet ne per sunkiai riebaus.
Mano išsaugoti straipsniai