Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Pyragas su uogiene

Pyragas su uogiene: paprastas ir gardus receptas kiekvienai dienai

Jeigu ieškote greito, paprasto ir visada pavykstančio deserto – pyragas su uogiene yra būtent tai, ko reikia. Tai klasikinis kepinys, kuris ne tik primena vaikystę, bet ir yra puikus būdas sunaudoti namuose turimą uogienę. Kvapnus, minkštas ir saldus – toks pyragas taps puikia popietės kava ar arbata palydinčia smulkmena.


Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 200 ml kefyro arba pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesintos su citrinos sultimis arba actu)
  • 400 g miltų
  • 200–300 g mėgstamos uogienės (aviečių, braškių, slyvų ar kitokios)

Papildomai (pagal norą):

  • Vanilinis cukrus (1 arbatinis šaukštelis)
  • Cukraus pudra pabarstymui
  • Cinamonas ar riešutai – kvapui ir traškumui
Pyragas su uogiene

Gaminimo eiga:

1. Išplakite kiaušinius su cukrumi

Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Jei mėgstate, galite įberti šiek tiek vanilinio cukraus.


2. Supilkite sviestą ir kefyrą

Į išplaktus kiaušinius supilkite ištirpintą, pravėsusį sviestą ir kefyrą. Viską gerai išmaišykite.


3. Suberkite miltus ir sodą

Miltus sumaišykite su soda (ją užgesinkite keliais lašeliais citrinos sulčių ar acto). Miltus berkite po truputį ir maišykite, kol tešla taps vientisa ir tiršta, bet lengvai maišoma.


4. Supilkite tešlą ir uogienę į formą

Pusę tešlos supilkite į kepimo formą (20–24 cm skersmens), išteptą sviestu arba išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus tolygiai paskirstykite uogienę. Tuomet užpilkite likusią tešlą ir išlyginkite paviršių.


5. Kepkite orkaitėje

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite pyragą apie 35–40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos, o įsmeigus pagaliuką – jis liks sausas.


6. Papuoškite ir patiekite

Atvėsusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra arba papuošti trupučiu cinamono. Patiekite su karšta arbata ar kava.

Uogienė

Patarimai:

  • Pyragas su aviečių ar spanguolių uogiene bus gaivus ir lengvai rūgštelėjęs.
  • Jei norite ypatingesnio varianto, į tešlą galima įberti saują smulkintų riešutų ar razinų.
  • Pyragą galima kepti ir sluoksniuojant tešlą su kelių rūšių uogiene – taip gausite spalvingą desertą.
Mano išsaugoti straipsniai