NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
K. Starkienės virtuvėje – sušildanti daržovių sriuba: ypač patiks avokadų mėgėjams
Sriuba

Rudens sriubos receptai: šiltos ir sočios idėjos šaltoms dienoms

Kai ruduo įsivyrauja su savo vėsiais orais, nieko nėra geriau nei šilta, garuojanti sriuba. Šis metas idealiai tinka mėgautis sočiomis, maistingomis sriubomis, kurios ne tik sušildys, bet ir suteiks organizmui reikalingų vitaminų. Dalinamės keliais gardžiais rudens sriubų receptais, kurie bus puikus pasirinkimas šaltomis dienomis.

1. Moliūgų sriuba su imbieru ir kokosų pienu

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio moliūgas
  • 1 svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 gabalėlis šviežio imbiero (apie 3 cm)
  • 400 ml kokosų pieno
  • 500 ml daržovių sultinio
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės papuošimui

Gaminimas:

  1. Iškepkite moliūgą orkaitėje, kol jis suminkštės (apie 40 min. 180°C temperatūroje).
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir imbierą. Apkepkite juos puode su šlakeliu aliejaus.
  3. Išimkite iškeptą moliūgą iš orkaitės, nulupkite odą ir supjaustykite kubeliais.
  4. Į puodą su apkepintais svogūnais, česnaku ir imbieru pridėkite moliūgą, daržovių sultinį ir kokosų pieną. Užvirinkite.
  5. Virkite sriubą apie 10 minučių, kol viskas taps minkšta, tada sutrinkite blenderiu iki vientisos konsistencijos.
  6. Pagardinkite druska, pipirais ir papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Ši kreminė moliūgų sriuba su lengva imbiero nata ir kokosų pieno švelnumu – idealus pasirinkimas jaukiai vakarienei.

K. Starkienės virtuvėje – sušildanti daržovių sriuba: ypač patiks avokadų mėgėjams

2. Lęšių sriuba su daržovėmis

Ingredientai:

  • 1 stiklinė raudonųjų lęšių
  • 1 morka
  • 1 bulvė
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 lauro lapelis
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1,5 litro daržovių sultinio
  • Druska, pipirai, čiobreliai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite daržoves – morką, bulvę, svogūną, česnaką.
  2. Įkaitinkite puodą, pakepkite svogūną su česnaku iki minkštumo.
  3. Įpilkite pomidorų pastos ir šiek tiek pakepinkite.
  4. Į puodą suberkite smulkintas daržoves, lęšius ir įpilkite daržovių sultinio. Įdėkite lauro lapelį.
  5. Virkite apie 20–25 minutes, kol lęšiai ir daržovės taps minkšti.
  6. Pagardinkite druska, pipirais ir čiobreliais. Patiekite karštą.

Ši lęšių sriuba yra maistinga, soti ir greitai paruošiama – puikus variantas darbo dienos vakarienei.

3. Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis

Ingredientai:

  • 200 g šviežių miško grybų (arba pievagrybių)
  • 1 stiklinė perlinių kruopų
  • 1 svogūnas
  • 2 morkos
  • 2 bulvės
  • 1 lauro lapas
  • 1,5 litro vandens arba daržovių sultinio
  • Druska, pipirai, krapai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Perlinių kruopų užmerkite iš anksto ir palikite per naktį, kad jos suminkštėtų.
  2. Smulkiai supjaustykite grybus, svogūną ir morkas. Apkepkite puode su šlakeliu aliejaus.
  3. Nulupkite ir supjaustykite bulves.
  4. Į puodą su keptais grybais ir daržovėmis įpilkite vandens arba sultinio, suberkite perlines kruopas ir bulves. Įdėkite lauro lapelį.
  5. Virkite apie 40 minučių, kol kruopos ir daržovės taps minkšti.
  6. Pagardinkite druska, pipirais ir krapais.

Ši sriuba puikiai tinka rudens sezono pradžioje, kai gausu šviežių grybų. Perlinės kruopos suteikia sotumo ir papildomos tekstūros.

4. Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba su ciberžole

Ingredientai:

  • 2 saldžiosios bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis ciberžolės
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • 1,2 litro daržovių sultinio
  • Alyvuogių aliejus, druska, pipirai pagal skonį

Gaminimas:

  1. Nulupkite ir supjaustykite morkas, saldžiąsias bulves, svogūną bei česnaką.
  2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite svogūną, kol jis taps auksinis.
  3. Įdėkite ciberžolės, kumino ir kelias minutes pakepinkite.
  4. Įdėkite morkas ir saldžiąsias bulves, užpilkite daržovių sultiniu ir virkite apie 25 minutes, kol daržovės taps minkštos.
  5. Sutrinkite sriubą blenderiu iki vientisos konsistencijos, pagardinkite druska ir pipirais.

Ciberžolė suteikia šiai sriubai ne tik gražią auksinę spalvą, bet ir priešuždegiminių savybių, todėl tai puikus pasirinkimas rudens vakarienei.

Mano išsaugoti straipsniai