KONKURSAS!
Desertas / Shutterstock
Desertas / Shutterstock

Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių

Kvapnūs ir saldūs bananai puikiai tinkami ne tik greitiems užkandžiams, bet ir gardiems desertams gaminti.

Bananų „sušiai“

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

  1. Kelių nedidelių tortilijų
  2. Trijų bananų
  3. Šiek tiek riešutų kremo, medaus (arba tirpinto šokolado) ir cinamono 

Kaip gaminti: 

  1. Tortilijas patepkite riešutų kremu, pabarstykite cinamonu.
  2. Ant kiekvienos per vidurį padėkite prinokusį, bet nepernokusį bananą;
  3. Tampriai suvyniokite tortilijas į volelius, tada supjaustykite maždaug sušių dydžio gabaliukais ir sudėkite į didelę lėkštę.
  4. Pašlakstykite kiekvieno gabalėlio viršų medumi arba tirpintu šokoladu. 
Desertas / Shutterstock
Desertas / Shutterstock

Juostelės su bananais savaitgalio pusryčiams 

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

  • 2 gerai prinokusių arba pernokusių bananų
  • ¼  puodelio  kokosų aliejaus
  • 50g rudojo cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ puodelio norimų miltų
  • 1 puodelio stambių avižinių dribsnių
  • ¼ puodelio šokolado drožlių
  • 1 šaukšto riešutų kremo

Kaip gaminti: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Nedidelę kepimo formą patepkite aliejumi.
  2. Į didelį dubenį sudėkite bananus. Sutrinkite juos šakute, kol liks tik maži gabaliukai. Įmaišykite kokosų aliejų ir rudąjį cukrų. Įmuškite kiaušinį, supilkite miltus, avižinius dribsnius, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir supilkite į kepimo formą.
  3. Kepkite, kol kraštai parusvės. Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
  4. Ištirpinkite šokoladą, dar karštą sumaišykite su riešutų kremu ir apšlakstykite juosteles.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai