Kvapnūs ir saldūs bananai puikiai tinkami ne tik greitiems užkandžiams, bet ir gardiems desertams gaminti.
Bananų „sušiai“
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
- Kelių nedidelių tortilijų
- Trijų bananų
- Šiek tiek riešutų kremo, medaus (arba tirpinto šokolado) ir cinamono
Kaip gaminti:
- Tortilijas patepkite riešutų kremu, pabarstykite cinamonu.
- Ant kiekvienos per vidurį padėkite prinokusį, bet nepernokusį bananą;
- Tampriai suvyniokite tortilijas į volelius, tada supjaustykite maždaug sušių dydžio gabaliukais ir sudėkite į didelę lėkštę.
- Pašlakstykite kiekvieno gabalėlio viršų medumi arba tirpintu šokoladu.

Juostelės su bananais savaitgalio pusryčiams
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
- 2 gerai prinokusių arba pernokusių bananų
- ¼ puodelio kokosų aliejaus
- 50g rudojo cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- ½ šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- ½ puodelio norimų miltų
- 1 puodelio stambių avižinių dribsnių
- ¼ puodelio šokolado drožlių
- 1 šaukšto riešutų kremo
Kaip gaminti:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Nedidelę kepimo formą patepkite aliejumi.
- Į didelį dubenį sudėkite bananus. Sutrinkite juos šakute, kol liks tik maži gabaliukai. Įmaišykite kokosų aliejų ir rudąjį cukrų. Įmuškite kiaušinį, supilkite miltus, avižinius dribsnius, druską ir kepimo miltelius. Išmaišykite ir supilkite į kepimo formą.
- Kepkite, kol kraštai parusvės. Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
- Ištirpinkite šokoladą, dar karštą sumaišykite su riešutų kremu ir apšlakstykite juosteles.
Skanaus!