Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Šokoladinis pyragas be miltų / Shutterstock
Šokoladinis pyragas be miltų / Shutterstock

Šokoladinis pyragas be miltų: lengvas receptas, kuris pavyks kiekvienam

Ar įmanoma išsikepti gardų pyragą be miltų? Tikrai taip! Šis šokoladinis pyragas be miltų yra ypač minkštas, sodraus skonio ir primena šokoladinį fondantą. Jis tiks tiek šventei, tiek jaukiam vakarui namuose prie puodelio kavos.

Ingredientai

  • 200 g juodojo šokolado (70 % kakavos)
  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • Kakavos miltelių arba cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga

  1. Paruoškite kepimo formą. 22 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi, šonus patepkite sviestu.
  2. Ištirpinkite šokoladą. Dubenyje virš garų (arba mikrobangų krosnelėje) ištirpinkite šokoladą su sviestu. Gerai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  3. Išplakite kiaušinius su cukrumi. Kitame dubenyje plakite kiaušinius, cukrų ir vanilę, kol masė taps puri ir šviesi.
  4. Sujunkite mases. Lėtai supilkite šokolado ir sviesto mišinį į kiaušinių masę, įmaišykite žiupsnelį druskos.
  5. Kepkite. Supilkite tešlą į formą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių. Vidus turi išlikti šiek tiek drėgnas.
  6. Atvėsinkite ir papuoškite. Iškepusį pyragą palikite bent 15 minučių atvėsti formoje. Prieš patiekdami pabarstykite kakavos milteliais arba cukraus pudra.
Šokoladinis pyragas be miltų / Shutterstock
Šokoladinis pyragas be miltų / Shutterstock

Ar patiko straipsnis?

Mano išsaugoti straipsniai