Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Desertai

Sveiki desertai su avižomis ir vaisiais

Avižos ir vaisiai yra idealus derinys sveikiems desertams. Jie ne tik maistingi, bet ir skanūs, todėl tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams. Avižos suteikia sotumo ir energijos, o vaisiai – saldumo ir vitaminų. Šiame straipsnyje rasite keletą paprastų ir gardžių desertų receptų, kurie neapkraus jūsų kalorijomis.


1. Avižiniai sausainiai su bananų ir razinų įdaru

Ingredientai:

  • 2 prinokę bananai
  • 1 puodelis avižinių dribsnių
  • 1/2 puodelio razinų
  • 1/2 šaukštelio cinamono

Gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Susmulkinkite bananus į tyrę ir sumaišykite su avižiniais dribsniais, razinomis ir cinamonu.
  3. Formuokite mažus sausainius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  4. Kepkite apie 15 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos.

Rezultatas: minkšti ir saldūs sausainiai, puikiai tinkantys užkandžiui ar desertui prie arbatos.

Bananai

2. Avižinis obuolių ir cinamono trupiniuotis

Ingredientai:

  • 3 vidutinio dydžio obuoliai
  • 1 puodelis avižinių dribsnių
  • 1/2 puodelio migdolų miltų
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus

Gaminimo būdas:

  1. Obuolius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir dėkite į kepimo indą. Apibarstykite cinamonu.
  2. Sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų miltus, medų ir kokosų aliejų, kol susidarys trupinių masė.
  3. Trupinius tolygiai paskleiskite ant obuolių.
  4. Kepkite orkaitėje 180°C apie 25–30 minučių, kol paviršius taps traškus.

Rezultatas: kvapnus ir lengvas desertas, puikiai tinkantis šiltiems rudens vakarams.

obuolių receptai
obuoliai

3. Avižinis pudingas su uogomis

Ingredientai:

  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių
  • 1 puodelis migdolų pieno
  • 1 šaukštelis chia sėklų
  • 1 šaukštas medaus ar agavų sirupo
  • Šviežios uogos (braškės, mėlynės, avietės)

Gaminimo būdas:

  1. Avižas, chia sėklas, migdolų pieną ir medų sumaišykite dubenėlyje.
  2. Palikite mišinį šaldytuve per naktį arba bent 4 valandas.
  3. Patiekite su šviežiomis uogomis ant viršaus.

Rezultatas: kremiškas ir maistingas desertas, puikiai tinkantis pusryčiams ar lengvai vakarienei.

Uogų kokteilis

4. Kepti avižiniai batonėliai su džiovintais vaisiais

Ingredientai:

  • 2 puodeliai avižinių dribsnių
  • 1/2 puodelio džiovintų abrikosų, datulių ar slyvų (smulkintų)
  • 1/4 puodelio medaus
  • 1/4 puodelio riešutų sviesto
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimo būdas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  2. Medų, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą pašildykite, kol taps vientisa masė.
  3. Sumaišykite su avižiniais dribsniais ir džiovintais vaisiais.
  4. Masę paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje formoje ir šiek tiek suspauskite.
  5. Kepkite apie 20 minučių, kol batonėliai taps tvirti ir auksinės spalvos.
  6. Atvėsinkite ir supjaustykite į porcijas.

Rezultatas: sotus užkandis, kuris tinka tiek desertui, tiek įsidėti į darbą ar mokyklą.


5. Avižų ir mangų smulkintuvas

Ingredientai:

  • 1 prinokęs mangas
  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių
  • 1 puodelis graikiško jogurto
  • 1 šaukštelis medaus

Gaminimo būdas:

  1. Mangą nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į trintuvą.
  2. Pridėkite avižinius dribsnius, graikišką jogurtą ir medų.
  3. Sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Patiekite stiklinėje ir, jei norite, papuoškite šviežiais vaisiais.

Rezultatas: gaivus ir sveikas desertas, puikiai tinkantis vasaros dienoms.

Mano išsaugoti straipsniai