PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Įspūdingas šukuosenas kurianti Judita apie svajonių kainą ir subyrėjusią santuoką: „Jis pamiršo mane kaip moterį“

Iš Rietavo kilusi Judita visuomet svajojo apie laimingą šeimą ir didžiulį namą. Moteris anksti ištekėjo, bet tam, kad galėtų įsigyti trokštamą būstą, laiką su augančiais vaikais paaukojo dėl sunkaus darbo užsienyje. Tuomet ji manė, kad verta, tačiau užgesusi meilės liepsna santykiuose privedė prie gyvenimą iš pagrindų keičiančių skyrybų.

„Nereikia bijoti permainų. Jeigu yra blogai, reikia keisti miestą, aplinką, žmones, reikia daryti viską, kad būtų gerai”, – šiandien tikina moteris, išėjimą iš svajonių namų laikydama teisingai priimtu sprendimu.

Susitikimas su šukuosenų meistre

Šeštadienio rytais „Lietuvos ryto” televizijos žiūrovus žadina antrajam sezonui sugrįžusi kulinarinė laida „Skanus gyvenimas”, kurioje žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pas save į svečius pasikviečia įdomius Lietuvos žmones, kurie vertina gerą maistą bei jaukius pokalbius. Šįkart jos laukia susitikimas su šukuosenų meistre Judita Mikalauskaite, kuri pasakoja nuo jaunystės gyvenimą mačiusi kitaip ir bet kokia kaina siekusi tų svajonių, apie kurias tuomet svajojo.

„Aš neturėjau pavyzdžio iš šono, kaip reikia gyventi. Mačiau viską kitaip ir norėjau gyventi kitaip. Visada norėjau būti jauna mama, norėjau trijų vaikų, svajojau apie didžiulį namą su kiemu. Pasiekiau to, tačiau po dešimt metų santuokos – išėjau ir tai buvo geriausias sprendimas mano gyvenime. Nereikia bijoti permainų, nereikia bijoti keisti savo gyvenimo. Jeigu tau yra blogai, turi daryti viską, kad būtų gerai: keisti miestą, keisti aplinką, keisti žmones”, – laidoje atviraus viešnia.

Dirbo žuvies fabrike

Tam, kad tuo metu įsigytų svajojamus namus, Judita išvyko į Norvegiją dirbti žuvies fabrike, tačiau iš užsienio parsivežti pinigai ir išpildytos svajonės laimės moteriai neatnešė. Po dešimt metų santuokos ji prasitarė norinti skirtis ir su trimis vaikais išsikraustė į Klaipėdą, vyrą palikusi gyventi tame name, kurį pati uždirbo šeimai.

„Kai nusprendžiau skirtis, mes kalbėjomės apie dešimt metų, praleistų kartu. Jis pamiršo mane kaip moterį, nebesuteikdavo progos užsidėti gražią suknelę, nebepakviesdavo kur nors išeiti. Jis užkrovė didelę naštą darbų, kurių aš nepatempiau. Visi klausdavo, o ką daro vaikų tėvas, jog man reikia tiek dirbti. Jis turėjo darbą, nėra blogas žmogus, myli vaikus, bet jis mane pamiršo kaip moterį. Aš suprantu, kad viską reikia kartu daryti, bet kai visas krūvis buvo man ant pečių, aš tiesiog pavargau”, – graudinsis pašnekovė.

Sunkiausias etapas – praeityje

Visgi šiandien Judita šypsosi. Sunkiausias gyvenimo etapas jau praeityje, o persikėlusi į Vilnių, ji tikslingai siekia naujų savo svajonių – turėti nuosavą šukuosenų studiją.

„Su šukuosenomis aš dirbu sau septynerius metus. Tai yra mano kūryba, mano aistra. 2019-ais metais pradėjau nieko nesimokiusi, treniravausi tiesiog ant manekeno galvos. Dirbdama medienos fabrike, įsivaizduodavau savo studiją ir kiek daug pasieksiu gyvenime, nors, aišku, buvo visko, nes realybėje – esu viena, su trimis vaikais ir reikia galvoti, kaip suktis”, – šeštadienio ryte atviraus Judita.

Keptų varškėčių receptas:

Reikės:

  • 400 g varškės
  • 50 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 3 v. š. cukraus
  • 2 v. š. bulvių krakmolo
  • 3 v. š. manų kruopų
  • 3 v. š. aliejaus kepimui
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, druska, bulvių krakmolu ir manų kruopomis. Užminkykite tešlą ir palikite ją pailsėti 20 minučių. Suformuokite tešlos volelius, supjaustykite juos maždaug 3 cm storio riekelėmis. Suapvalinkite ir suformuokite varškėčius. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite varškėčius po 1 minutę iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Apkepusius varškėčius sudėkite į kepimo formą, ant kiekvieno uždėkite po nedidelį sviesto kubelį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite varškėčius dar 8 minutes.

Mano išsaugoti straipsniai