Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Helovino užkandžiai tau ir tavo draugams

Helovino užkandžiai tau ir tavo draugams

Šiurpiausią metų naktį – Heloviną – bauginančią nuotaiką sukurti padės ne tik kraupios kaukės, dekoracijos, bet ir teminiai užkandžiai, kurie įsimins ir patiks ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, jog jiems susikurti įmantrių receptų ar ilgų valandų praleistų virtuvėje tikrai neprireiks. Svarbiausia – fantazija ir išradingas patiekalų dekoravimas. 

„Baisiausią metų naktį daugeliui jau tapo tradicija rengti Helovino vakarėlius, o šventės akcentu puikaii gali tapti teminiai užkandžiai. Ir nors iš pažiūros atrodytų, kad teminiams užkandžiams susikurti reikia daug darbo, pastangų ir pinigų, visks daug paprasčiau. Tereikia pasitelkti fantaziją. Užkandžiams galite įsigyti ir namuose padekoruoti iš anksto jau paruoštų užtepėlių, pavyzdžiui, humuso, krekerių, įdomesnių sūrių. Ir, žinoma, vaisių bei daržovių, kurių pirkėjams siūlome platų asortimentą“, – sako V. Juodkazienė.

Tuo tarpu Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad šalia užkandžių vertėtų pasirūpinti ir dekoracijomis.

„Artėjant Helovinui pirkėjams paruošėme ir ypatingus moliūgus su trafaretiniais lipdukais, kurie padeda išpjauti nepriekaištingą formą pagal pasirinktą paveikslėlį ir sukurti šios šventės dekoraciją“, – sako V. Budrienė.

V. Juodkazienė dalijasi ir dar trimis paprastai pagaminamais receptais, kurie papuoš Helovino stalą.

Kraupiosios paprikos

Jums reikės:

  • 4 geltonųjų paprikų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 25 g susmulkintų svogūnų
  • 150 g maltos veršienos
  • 1⁄4 a. š. džiovintų raudonėlių
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • 50 ml vandens
  • 250 g pomidorų be odelės
  • 150 g viso grūdo dalių spagečių

Kraupiosios paprikos
Kraupiosios paprikos
Shutterstock nuotr.

Pagaminimas:

Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išimkite sėklas. Kiekvienai paprikai išpjaukite akis, nosį ir burną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūnus, tuomet sudėkite mėsą, kepkite apie 5 minutes ir suberkite raudonėlius, žiupsnelį druskos, supilkite vandenį ir sudėkite pasmulkintus pomidorus. Viską troškinkite apie 20 minučių. Pasūdytame vandenyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas išvirkite spagečius, sumaišykite su keptuvėje paruoštu padažu ir įdarykite jais išskobtas paprikas.

Siaubingieji „aštuonkojai“

Jums reikės:

Tešlai:

  • 150 g smulkių miltų
  • 1⁄4 a. š. druskos
  • 70 g sviesto
  • 1–2 v. š. šalto vandens

Įdarui:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 25 g svogūnų
  • 150 g vištienos filė
  • 50 g morkų
  • 50 g salierų
  • 1⁄2 a. š. pomidorų pastos
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • 100 ml vandens
  • 2–3 juodųjų alyvuogių

Siaubingieji „aštuonkojai“
Siaubingieji „aštuonkojai“
Shutterstock nuotr.

Pagaminimas:

Miltus, druską, sviestą ir vandenį sumaišykite, tešlą išminkykite, suvyniokite į foliją ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Svogūnus ir salierus susmulkinkite, vištieną supjaustykite kubeliais, o morkas – griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite svogūnus, tuomet suberkite vištieną, po kelių minučių – morkas ir salierus. Įberkite druskos, supilkite pomidorų pastą, vandenį ir viską troškinkite apie 15 minučių. Paruoštą įdarą po lygiai paskirstykite į keturis keraminius indelius. Tešlą padalinkite į 4 lygias dalis, kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ir ties kraštais keliose vietose įpjaukite, suformuodami aštuonkojų „čiuptuvus“. Šiais „aštuonkojais“ uždenkite keraminius indelius ir pašaukite juos į orkaitę, įkaitintą iki 180°C. Kepkite 15–20 minučių. Papuoškite užkandžius supjaustytomis alyvuogėmis, iš kurių „aštuonkojams“ suformuokite akis, nosį ir burną.

Voras stiklinėje

Jums reikės:

  • 150 g maskarponės
  • 2 v. š. medaus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 apelsino sulčių ir tarkuotos žievelės
  • 6–8 sausainių „Damų piršteliai“
  • 100 ml pieno
  • 2 a. š. kakavos
  • 4 apvalių tamsios spalvos sausainių
  • 1 tamsaus šokolado gabalėlio papuošimui

Voras stiklinėje" data-copyright="Shutterstock nuotr." data-path="https://img3.manonamai.lt/article/f5286f18-cb55-4ae0-8cea-e712bd3be6a2/inline_image/45c611e0-f4d7-4d09-9b5d-58069669b8ee.jpg">
Voras stiklinėje
Voras stiklinėje
Shutterstock nuotr.

Pagaminimas:

Dubenyje sumaišykite medų, vanilės ekstraktą, tarkuotą apelsino žievelę, pusę apelsino sulčių bei maskarponės sūrį. Viską išplakite iki glotnios kreminės konsistencijos. 1–2 šaukštus kremo sumaišykite su šaukšteliu kakavos, masę supilkite į konditerinį maišelį ir pasilikite dekoravimui. Atskirame inde sumaišykite pieną, likusias apelsino sultis, šaukštelį kakavos ir mišinyje pamirkykite pailgus sausainius.

Į 4 stiklines padalinkite po šiek tiek kremo, ant viršaus suberkite patrupintus sausainius ir viską užklokite likusiu kremu. Į kiekvieną stiklinę įdėkite po 1 apvalų sausainį ir kakaviniu kremu nupieškite voriukams burną bei kojas. Akis suformuokite iš baltojo kremo likučių, o šokoladą sutarkuokite ir paskleiskite voriukams virš galvų. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai