NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
„Karantino kuchniai“ diriguojanti Evelina Stundžienė per šventes siūlo išbandyti vintažinę silkių „Mimozą“

„Karantino kuchniai“ diriguojanti Evelina Stundžienė per šventes siūlo išbandyti vintažinę silkių „Mimozą“

Maisto tinklaraštininkė, socialinės paskyros „Karantino kuchnia“ įkūrėja bei moderatorė Evelina Stundžienė savo sekėjus stebina nesunkiai pagaminamais, tačiau įdomiais ir autentiškais receptais. Kulinariniais atradimais garsėjanti moteris, tarp kurios pasiekimų rikiuojasi neseniai dienos šviesą išvydusi vardinių druskų linija, pasakoja, jog gaminti mėgsta kasdien, tačiau tai, kas ant stalo nugula įprastomis dienomis, gerokai skiriasi nuo šventinio meniu.

Jo Evelina neįsivaizduoja be kepto mamos karpio ir, žinoma, dabar jau savaip gaminamų tradicinių patiekalų. Vieną tokių – „Mimoza“ silkių sluoksniuotį – ji rekomenduoja pasigaminti ir patiems.

Rekomenduoja atkreipti dėmesį į jūros gėrybes

Bendraudama su kulinarijos tendencijomis besidominčia bendruomene, Evelina, sako, pastebėjusi, jog net ir tie, kurie itin mėgsta originalius sprendimus bei gastronomines naujoves, neišvengiamai į meniu įtraukia metai iš metų pasikartojančius patiekalus: pyragėlius, kisielių, kūčiukus, saldžius grybukus ir kitus skanėstus.

Štai kodėl ji rekomenduoju įprastai per Kūčias valgomas žuvis – karpius, silkes, lydekas ir pan. – paįvairinti jūros gėrybėmis ar egzotiškesnėmis žuvimis: krevetėmis, tunu, krabais.

„Taip pat siūlau nepamiršti menkių kepenėlių ir įvairių žuvies konservų, kurie puikiai tinka į įvairias mišraines. Jas gardinkite kokybišku majonezu ir keliais prieskoniais, pavyzdžiui, druska ir pipirais, kad „nepermuštumėte“ skonio. Mano kultiniu patiekalu šį šventinį periodą bus vintažinė „Mimoza“ arba silkių sluoksniuotis, kur be majonezo taip pat nė žingsnio. Renkuosi „Obelių Premium“, nes jis pagamintas iš laisvai laikomų vištų kiaušinių, sudėtyje neturi krakmolo, užtat yra gausiai praturtintas vitaminu D. Manau, tai puikus combo“, – sako Evelina ir priduria, jog šį patiekalą įprasta gaminti su bulvėmis, morkomis ir žuvies konservais, bet šįkart ji rekomenduoja kiek kitokią versiją, kur dėmesio centre atsidurs silkė.

Mimoza su silke
Mimoza su silke
Asm. albumo nuotr.

Jums reikės:

  • 5 didesnių kiaušinių
  • 400 g silkių filė (geriausiai, matjes)
  • 225 g fermentinio sūrio
  • 60 g šaldyto sviesto
  • 125 g „Obelių Premium“ majonezo
  • 1 baltojo svogūno galvos

Gaminimo eiga:

1. Išverdame kiaušinius (10 min.). Perpjauname juos per pusę ir atskiriame baltymus nuo trynių.

2. Supjaustome kubeliais silkę ir svogūną.

3. Kiaušinių trynius sutriname šakute. Kitus ingredientus tarkuosime tiesiai į salotoms skirtą indą. Naudojame tarką, skirtą morkoms tarkuoti.

4. Į salotoms paruoštą indą dedame produktus šia tvarka (kiek ingredientų, tiek atskirų sluoksnių): pradedame nuo tiesiai į indą tarkuojamų kiaušinio baltymų.

5. Užtepame truputį majonezo ant viso paviršiaus.

6. Ant viršaus užtarkuojame sūrio.

7. Vėl užtepame truputį majonezo ant viso paviršiaus.

8. Dedame sluoksnį kubeliais supjaustytos silkės filė.

9. Ir vėl metas majonezui!

10. Ar kokiam nors patiekalui kada nors pakenkė sviestas? Ne, todėl dabar ant visko užtarkuojame ir jo.

11. Dedame svogūno sluoksnį.

12. Vėl metas majonezui. Tik šįkart dedame jo kiek daugiau.

13. Ant visko uždedame kiaušinio trynius ir uždengiame indą dangčiu ar plėvele.

14. Mimozą laikome šaldytuve bent 2 valandas, bet dar skaniau būtų valgyti tik kitą dieną.

Mano išsaugoti straipsniai