Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Sekmadienio gardėsis: maisto tinklaraštininkė Aurelija Vaičiukevičiūtė siūlo pasigaminti žaliuosius vaflius

Sekmadienio gardėsis: maisto tinklaraštininkė Aurelija Vaičiukevičiūtė siūlo pasigaminti žaliuosius vaflius

Aurelija Vaičiukevičiūtė („Instagram“ ją rasi @rozinisavokadas) siūlo išbandyti žaliuosius vaflius.

Saldūs vafliai – lietuvių pamėgtas desertas, kurį bent kartą gyvenime skanavo, ko gero, visi. Tad vietoje įprastinių, saldžių vaflių, pasigamink vitaminais turtingus žaliuosius vaflius. 

Sekmadienio gardėsis: maisto tinklaraštininkė Aurelija Vaičiukevičiūtė siūlo pasigaminti žaliuosius vaflius
Sekmadienio gardėsis: maisto tinklaraštininkė Aurelija Vaičiukevičiūtė siūlo pasigaminti žaliuosius vaflius
Instagram

Ingredientai: 

180 g smidrų

100 g saldžiųjų bulvių

60 g špinatų

150 ml vandens

2 kiaušiniai

Žiupsnelis druskos

Citrinpipiriai

200 g avižinių miltų 

Gaminimo eiga: 

Smidrus ir saldžiąją bulvę smulkiai supjaustyk ir šiek tiek apvirk, kad taptų minkšti. Dubenyje iki vientisos masės sutrink špinatus, apvirtus smidrus ir saldžiąją bulvę. Tuomet įpilk vandens, įmušk kiaušinius, suberk druską (pagal skonį) ir prieskonius ir dar kartą pertrink masę. Tešla turėtų būti pakankamai skysta, tad jeigu reikia, įpilk daugiau vandens. Suberk miltus ir viską gerai išmaišyk iki vientisos masės, kad neliktų miltų gumuliukų. Vaflinę patepk arba apipurkšk nedideliu kiekiu aliejaus. Kepk apie 3-4 minutes (priklausomai nuo vaflinės galingumo).

Mano išsaugoti straipsniai