Mėsos kukuliai pomidorų padaže / Shutterstock
Mėsos kukuliai pomidorų padaže / Shutterstock

3 maltos mėsos patiekalai: greiti, sotūs ir visada pavykstantys

Malta mėsa – universali, greitai paruošiama ir mėgstama daugumos. Ji tinka tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio pasilepinimui. Šie trys patiekalai – nesudėtingi, jaukūs ir puikiai tinkami, kai reikia skanaus maisto be didelių pastangų.

1. Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže

Šis klasikinis patiekalas niekada nenuvilia – ypač jei norisi minkštų, aromatingų kukulių ir švelnaus padažo.

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos (kiauliena + jautiena)
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai džiūvėsėlių
  • 1 arbat. šaukšt. druskos
  • Pipirai, petražolės
  • Pomidorų padažas (400 ml), šlakelis grietinėlės

Gaminimas:

  1. Sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu, tarkuotu svogūnu, česnaku ir džiūvėsėliais. Pagardinkite.
  2. Suformuokite kukulius ir trumpai apkepkite.
  3. Supilkite pomidorų padažą, troškinkite 20–25 minutes.
  4. Įpilkite šlakelį grietinėlės – skonis taps švelnesnis.

Patiekite su bulvių koše arba ryžiais.

Mėsos kukuliai pomidorų padaže / Shutterstock
Mėsos kukuliai pomidorų padaže / Shutterstock

2. Klasikinė mėsos lazanija

Tirpstanti sūrių kombinacija ir sotus mėsos įdaras – tai komforto maistas, kuris sušildo ir skrandį, ir nuotaiką.

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • Lazanijos lakštai
  • Bešamelio padažas (sviestas, miltai, pienas)
  • Mozzarella ir kietasis sūris

Gaminimas:

  1. Apkepkite svogūną, česnaką, sudėkite mėsą ir pakepinkite.
  2. Įpilkite pomidorus, troškinkite 15 min.
  3. Paruoškite bešamelį: sviestą ištirpdykite, įmaišykite miltus, po truputį pilkite pieną.
  4. Formuokite sluoksnius: lakštai → mėsa → bešamelis → sūris.
  5. Kepkite 30–40 min. 180 °C orkaitėje.

Patarimas: leiskite lazanijai pastovėti 10 min., kol supjaustysite – skonis bus tobulas.

lazanija su mėsa
Lazanija / Shutterstock

3. Greitos mėsos bandelės orkaitėje

Tai patiekalas, kuris nustebins paprastumu. Puikiai tinka vakarienei arba kaip karštas užkandis.

Ingredientai:

  • 400 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1 mažas svogūnas
  • 1 šaukštas garstyčių
  • 1 šaukštas pomidorų padažo
  • Druska, pipirai
  • Mielinės ar sluoksniuotos tešlos lakštas

Gaminimas:

  1. Sumaišykite mėsą su prieskoniais, svogūnu ir kiaušiniu.
  2. Ant tešlos lakšto dėkite mėsos įdarą ir susukite „vyniotinį“.
  3. Supjaustykite riekelėmis ir kepkite 20–25 min. 180 °C.

Skaniuosius suktinukus galima tiekti su česnakiniu ar jogurtiniu padažu.