Malta mėsa – universali, greitai paruošiama ir mėgstama daugumos. Ji tinka tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio pasilepinimui. Šie trys patiekalai – nesudėtingi, jaukūs ir puikiai tinkami, kai reikia skanaus maisto be didelių pastangų.
1. Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže
Šis klasikinis patiekalas niekada nenuvilia – ypač jei norisi minkštų, aromatingų kukulių ir švelnaus padažo.
Ingredientai:
- 500 g maltos mėsos (kiauliena + jautiena)
- 1 kiaušinis
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 3 šaukštai džiūvėsėlių
- 1 arbat. šaukšt. druskos
- Pipirai, petražolės
- Pomidorų padažas (400 ml), šlakelis grietinėlės
Gaminimas:
- Sumaišykite maltą mėsą su kiaušiniu, tarkuotu svogūnu, česnaku ir džiūvėsėliais. Pagardinkite.
- Suformuokite kukulius ir trumpai apkepkite.
- Supilkite pomidorų padažą, troškinkite 20–25 minutes.
- Įpilkite šlakelį grietinėlės – skonis taps švelnesnis.
Patiekite su bulvių koše arba ryžiais.

2. Klasikinė mėsos lazanija
Tirpstanti sūrių kombinacija ir sotus mėsos įdaras – tai komforto maistas, kuris sušildo ir skrandį, ir nuotaiką.
Ingredientai:
- 500 g maltos jautienos
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 400 g konservuotų pomidorų
- Lazanijos lakštai
- Bešamelio padažas (sviestas, miltai, pienas)
- Mozzarella ir kietasis sūris
Gaminimas:
- Apkepkite svogūną, česnaką, sudėkite mėsą ir pakepinkite.
- Įpilkite pomidorus, troškinkite 15 min.
- Paruoškite bešamelį: sviestą ištirpdykite, įmaišykite miltus, po truputį pilkite pieną.
- Formuokite sluoksnius: lakštai → mėsa → bešamelis → sūris.
- Kepkite 30–40 min. 180 °C orkaitėje.
Patarimas: leiskite lazanijai pastovėti 10 min., kol supjaustysite – skonis bus tobulas.

3. Greitos mėsos bandelės orkaitėje
Tai patiekalas, kuris nustebins paprastumu. Puikiai tinka vakarienei arba kaip karštas užkandis.
Ingredientai:
- 400 g maltos mėsos
- 1 kiaušinis
- 1 mažas svogūnas
- 1 šaukštas garstyčių
- 1 šaukštas pomidorų padažo
- Druska, pipirai
- Mielinės ar sluoksniuotos tešlos lakštas
Gaminimas:
- Sumaišykite mėsą su prieskoniais, svogūnu ir kiaušiniu.
- Ant tešlos lakšto dėkite mėsos įdarą ir susukite „vyniotinį“.
- Supjaustykite riekelėmis ir kepkite 20–25 min. 180 °C.
Skaniuosius suktinukus galima tiekti su česnakiniu ar jogurtiniu padažu.








