Makaronai su faršu
Makaronai su faršu

3 patiekalai iš faršo, kurie visada pavyksta ir patinka visai šeimai

Faršas – vienas universaliausių produktų virtuvėje. Iš jo galima pagaminti tiek klasikinius naminius patiekalus, tiek greitus, šiuolaikiškus receptus. Tai ingredientas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji, o patiekalai dažniausiai būna sotūs, gardūs ir prieinami kiekvienam.

1. Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže

Tai patiekalas, kurį galima patiekti su makaronais, ryžiais ar bulvių koše. Jis sotus, kvapnus ir visada pavykstantis.

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos (kiauliena + jautiena)
  • 1 kiaušinis
  • 1 sauja džiūvėsėlių
  • 1 svogūnas, smulkintas
  • 2 skiltelės česnako
  • Druska, pipirai, paprika
  • Aliejus kepimui

Padažui:

  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 150 ml vandens
  • 1 šaukštas cukraus
  • Druska, bazilikas, oregano

Gaminimas:

  1. Sumaišykite faršą su kiaušiniu, džiūvėsėliais, svogūnu ir prieskoniais.
  2. Suformuokite kukulius ir apkepkite iš visų pusių.
  3. Supilkite pomidorus, vandenį, pagardinkite.
  4. Troškinkite 20–25 minučių.

Rezultatas: minkšti, aromatingi kukuliai tirštame padaže.

Mėsos kukuliai

2. Makaronų apkepas su faršu ir sūriu

Tai vienas tų patiekalų, kuriuos mėgsta visi – greitas, sotus ir ypatingai skanus.

Ingredientai:

  • 400 g maltos mėsos
  • 250 g makaronų
  • 1 svogūnas
  • 200 ml grietinėlės arba pomidorų padažo
  • 150 g fermentinio sūrio
  • Druska, pipirai, česnako granulės
  • Aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Išvirkite makaronus.
  2. Apkepkite faršą su svogūnu, pagardinkite.
  3. Sumaišykite faršą su grietinėle ar pomidorų padažu.
  4. Makaronus sudėkite į kepimo indą, užpilkite faršo padažu.
  5. Užbarstykite sūriu ir kepkite 180 °C apie 20 min.

Rezultatas: auksinė sūrio plutelė ir kreminis vidus.

Makaronai su faršu
Makaronai su faršu

3. Greiti „taco“ faršo su daržovėmis

Tinka vakarėliui, užkandžiams arba lengviems pietums. Greita, spalvinga ir labai skanu.

Ingredientai:

  • 300 g maltos mėsos
  • 1 svogūnas
  • 1 paprika
  • 1 morka
  • 1 arbatinis šaukštelis taco prieskonių arba paprika + česnakas + kuminai
  • Druska, pipirai
  • Tortilijos
  • Šviežios salotos, pomidorai, sūris

Gaminimas:

  1. Apkepkite faršą su svogūnu.
  2. Suberkite supjaustytas daržoves ir kepkite dar 5–7 min.
  3. Pagardinkite taco prieskoniais.
  4. Įkaitinkite tortilijas, įdėkite įdarą, sūrį, salotas.

Rezultatas: spalvingas, aromatingas patiekalas, kurį galima valgyti rankomis.

Tacos
Meksikietiški patiekalai / Shutterstock