Faršas – vienas universaliausių produktų virtuvėje. Iš jo galima pagaminti tiek klasikinius naminius patiekalus, tiek greitus, šiuolaikiškus receptus. Tai ingredientas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji, o patiekalai dažniausiai būna sotūs, gardūs ir prieinami kiekvienam.
1. Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže
Tai patiekalas, kurį galima patiekti su makaronais, ryžiais ar bulvių koše. Jis sotus, kvapnus ir visada pavykstantis.
Ingredientai:
- 500 g maltos mėsos (kiauliena + jautiena)
- 1 kiaušinis
- 1 sauja džiūvėsėlių
- 1 svogūnas, smulkintas
- 2 skiltelės česnako
- Druska, pipirai, paprika
- Aliejus kepimui
Padažui:
- 400 g konservuotų pomidorų
- 150 ml vandens
- 1 šaukštas cukraus
- Druska, bazilikas, oregano
Gaminimas:
- Sumaišykite faršą su kiaušiniu, džiūvėsėliais, svogūnu ir prieskoniais.
- Suformuokite kukulius ir apkepkite iš visų pusių.
- Supilkite pomidorus, vandenį, pagardinkite.
- Troškinkite 20–25 minučių.
Rezultatas: minkšti, aromatingi kukuliai tirštame padaže.

2. Makaronų apkepas su faršu ir sūriu
Tai vienas tų patiekalų, kuriuos mėgsta visi – greitas, sotus ir ypatingai skanus.
Ingredientai:
- 400 g maltos mėsos
- 250 g makaronų
- 1 svogūnas
- 200 ml grietinėlės arba pomidorų padažo
- 150 g fermentinio sūrio
- Druska, pipirai, česnako granulės
- Aliejus kepimui
Gaminimas:
- Išvirkite makaronus.
- Apkepkite faršą su svogūnu, pagardinkite.
- Sumaišykite faršą su grietinėle ar pomidorų padažu.
- Makaronus sudėkite į kepimo indą, užpilkite faršo padažu.
- Užbarstykite sūriu ir kepkite 180 °C apie 20 min.
Rezultatas: auksinė sūrio plutelė ir kreminis vidus.

3. Greiti „taco“ faršo su daržovėmis
Tinka vakarėliui, užkandžiams arba lengviems pietums. Greita, spalvinga ir labai skanu.
Ingredientai:
- 300 g maltos mėsos
- 1 svogūnas
- 1 paprika
- 1 morka
- 1 arbatinis šaukštelis taco prieskonių arba paprika + česnakas + kuminai
- Druska, pipirai
- Tortilijos
- Šviežios salotos, pomidorai, sūris
Gaminimas:
- Apkepkite faršą su svogūnu.
- Suberkite supjaustytas daržoves ir kepkite dar 5–7 min.
- Pagardinkite taco prieskoniais.
- Įkaitinkite tortilijas, įdėkite įdarą, sūrį, salotas.
Rezultatas: spalvingas, aromatingas patiekalas, kurį galima valgyti rankomis.







