Kai ruduo įsisiautėja, o orai vis labiau kviečia jaukiai leisti laiką namuose, virtuvėje ima sklisti šilti kvapai. Vienas iš jų – neabejotinai cinamonas. Šis prieskonis ne tik šildo kūną, bet ir sielą.
virtuvė
Naujausias
Šie kukuliai – tikras lietuviškos virtuvės perlas. Jie minkšti, lengvai salstelėję nuo varškės, o kartu puikiai dera su sviestu, grietine ar net keptais svogūnais.
Makaronai su pomidorų padažu – tikra klasika, kuri niekada nepabosta. Nors parduotuvėse galima rasti daugybę paruoštų variantų, niekas neprilygsta naminiam pomidorų padažui iš šviežių pomidorų.
Tai sotus, gardus ir nepaprastai jaukų jausmą suteikiantis maistas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės.
Kartais genialiausi sprendimai slypi visai čia pat – virtuvėje. Pasirodo, kad paprasta kepimo soda ir įprastas aliejus gali pakeisti daugybę brangių buities priemonių.
Obuolių čatnis – tai saldžiarūgštis, šiek tiek aštrokas pagardas, kilęs iš Indijos virtuvės, kuris puikiai dera prie kepamos mėsos, sūrių, žuvies ar net duonos su sviestu.
Actas – tai ne tik prieskonis, suteikiantis patiekalams malonų rūgštumą. Šis paprastas, kiekvienoje virtuvėje randamas produktas gali tapti tikru stebuklu jūsų namuose.
Dauguma žmonių įsitikinę, kad tualetas – nešvariausia vieta namuose. Tačiau tyrimai rodo šokiruojančią tiesą: kai kurios kasdien naudojamos vietos slepia daug daugiau bakterijų nei klozetas.
Meksikietiška virtuvė neįsivaizduojama be įvairiausių padažų, o vienas iš ryškiausių jos akcentų – salsa verde, arba žaliasis padažas.
Geltonos prakaito dėmės ant baltų marškinių ar palaidinių – tikras galvos skausmas. Daugelis griebiasi stiprių cheminių baliklių, bet jie ne tik gadina audinį, bet ir palieka nemalonų kvapą.
Laura Dragūnaitė tituluojama tikru televizijos atradimu, nors jau senokai yra gerai pažįstama komedijos mėgėjams. Kaip žuvis vandenyje pramogų pasaulyje nardanti Laura ryžosi išeiti iš komforto zonos ir sudalyvauti kulinariniame eksperimente „Dėl skonio nesiginčijama“.
Avokadas – viena populiariausių daržovių vaisių pasaulyje, kuri jau seniai užkariavo ir lietuvių virtuves. Jis ne tik skanus, bet ir kupinas naudingų medžiagų: sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų. O vienas paprasčiausių būdų mėgautis šiuo supermaistu – pasigaminti kreminę užtepėlę su avokadu.















