Virtuvėje kaitlentė – viena iš dažniausiai naudojamų vietų, todėl ji labai greitai apsineša riebalais, maisto likučiais ar pridegusiais nešvarumais. Daugelis įpratę valyti ją su soda ar actu, tačiau pasirodo, kad kaitlentę galima išblizginti ir be šių priemonių.
virtuvė
atsitiktinis
Šie kukuliai – tikras lietuviškos virtuvės perlas. Jie minkšti, lengvai salstelėję nuo varškės, o kartu puikiai dera su sviestu, grietine ar net keptais svogūnais.
Pelėsis tarp plytelių – dažnas svečias vonios kambaryje, virtuvėje ar net prie langų. Jis ne tik gadina estetiką, bet ir gali kelti grėsmę sveikatai, ypač jei pelėsio sporos patenka į kvėpavimo takus.
Vos tik namuose pasirodo skruzdėlės – prasideda tikras kantrybės išbandymas. Iš pradžių – vos keli vabzdžiai ant palangės ar virtuvės spintelėje, bet netrukus jų gali atsirasti dešimtys, o net ir šimtai.
Viskas įvyko akimirksniu – prisilietimas prie įkaitusios keptuvės, garų pliūpsnis ar netyčia paslydęs puodelis su karštu vandeniu.
Kai vasara įsibėgėja, o savaitgalį norisi skirti sau, puiki išeitis – namų SPA. Jums nereikia nei brangių salonų, nei sudėtingų produktų – viskas, ko reikia atsipalaidavimui ir odos atgaivai, slepiasi jūsų virtuvėje ar vonios spintelėje.
Kai norisi ko nors šilto, bet greitai pagaminamo, ši cukinijų ir sūrio tortilija yra tikras išsigelbėjimas. Ji puikiai tinka pusryčiams, pietums ar lengvai vakarienei. Be to, tai puikus būdas sunaudoti cukiniją sezono metu! Receptu dalinasi Lengva virtuvė.
Šiemet svogūnai ašaroti vers tik virtuvėje: džiugina ne tik derlius, bet ir ypač maža daržovių kaina
Svogūnų laukai šiemet žydi ypatinga derliaus gausa – lauko daržovė, kuri daugelį verčia ašaroti, tampa tikra virtuvės karaliene. Šių metų derlius – rekordinis, o už jo stovi ūkininkai, kurie ne tik puoselėja tradicijas, bet ir nuolat tobulina žinias, kad ant „Maximos“ pirkėjų stalų atsidurtų kokybiški, švieži svogūnai.
Virtuvė – tai namų širdis, vieta, kurioje ne tik gaminame maistą, bet ir kaupiame energiją, dalijamės ja su šeima. Pagal senovės kinų mokymą fengšui, virtuvė daro tiesioginę įtaką ne tik mūsų materialinei gerovei, bet ir sveikatai.
Ar pastebėjote, kad kai kurie žmonės vos tik įžengę į virtuvę – tarsi žino, ką daryti? O kiti virtuvėje kuria kaip meno kūrinį, bet visiškai be receptų? Pasirodo, mūsų požiūrį į maistą, kulinarinius įgūdžius ir net mėgstamus patiekalus gali lemti... Zodiako ženklas!
Virtuvė – namų širdis, tačiau čia dažniausiai kaupiasi riebalų sankaupos. Jos prilimpa prie viryklės, gartraukio, orkaitės ar net spintelių paviršių, o įprastas plovimas kartais tampa tikru iššūkiu.
Makaronai su pomidorų padažu – tikra klasika, kuri niekada nepabosta. Nors parduotuvėse galima rasti daugybę paruoštų variantų, niekas neprilygsta naminiam pomidorų padažui iš šviežių pomidorų.















