Kalėdos neturėtų praeiti virtuvėje nuo ryto iki vakaro. Iš anksto suplanuoti ir paruošti patiekalai leidžia sutaupyti ne tik laiką, bet ir nervus, o šventinę dieną skirti tai, kas svarbiausia – buvimui su artimaisiais.
virtuvė
Naujausias
Faršas – vienas universaliausių produktų virtuvėje. Iš jo galima pagaminti tiek klasikinius naminius patiekalus, tiek greitus, šiuolaikiškus receptus. Tai ingredientas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji, o patiekalai dažniausiai būna sotūs, gardūs ir prieinami kiekvienam.
Vištienos šlaunelių mėsa be kaulo – tai viena universaliausių ir mėgstamiausių virtuvės žaliavų, kuri tinka tiek kasdieniams pietums, tiek gurmaniškai vakarienei.
Viskas įvyko akimirksniu – prisilietimas prie įkaitusios keptuvės, garų pliūpsnis ar netyčia paslydęs puodelis su karštu vandeniu.
Pelėsis – viena nemaloniausių problemų namuose. Jis ne tik gadina sienas ar lubas, bet ir gali pakenkti sveikatai, sukelti alergijas bei kvėpavimo takų ligas.
Actas – tai ne tik prieskonis, suteikiantis patiekalams malonų rūgštumą. Šis paprastas, kiekvienoje virtuvėje randamas produktas gali tapti tikru stebuklu jūsų namuose.
Žuvies kvapas virtuvėje – tikrai ne pats maloniausias. Jis gali įsiskverbti į orą, virtuvės tekstilę, net rankas ir išsilaikyti valandų valandas.
Tamsiuoju metų laiku kava namuose dažnai tampa kasdieniu ritualu: trumpa pauze prieš darbą, pokalbio pradžia virtuvėje ar tyli minutė, kai namai dar miega.
Iš meilės geram maistui gimęs restoranas „Fabrikėlis“ ir toliau džiugina. Šį kartą neformalus fine-dining restoranas pakvietė susipažinti su nauja renginių erdve ir maisto kūrybos idėjomis. Svečių laukė išskirtiniai trijų pasaulio virtuvių užkandžių meniu bei karštieji patiekalai, kuriais pasirūpino restorano kūrybinė komanda.
Virtuvėje verda ne tik gardžiausi patiekalai, bet ir visas gyvenimas, kone kiekvienam čia kvepia brangiausiais prisiminimais.
Kai ruduo įsisiautėja, o orai vis labiau kviečia jaukiai leisti laiką namuose, virtuvėje ima sklisti šilti kvapai. Vienas iš jų – neabejotinai cinamonas. Šis prieskonis ne tik šildo kūną, bet ir sielą.
Šie kukuliai – tikras lietuviškos virtuvės perlas. Jie minkšti, lengvai salstelėję nuo varškės, o kartu puikiai dera su sviestu, grietine ar net keptais svogūnais.















