Vištienos šlaunelių mėsa be kaulo
Vištienos šlaunelių mėsa be kaulo / Shutterstock

Vištienos šlaunelių mėsa be kaulo: receptai

Vištienos šlaunelių mėsa be kaulo – tai viena universaliausių ir mėgstamiausių paukštienos dalių, kuri tinka tiek kasdieniams pietums, tiek gurmaniškai vakarienei. Ji minkšta, sultinga, greitai paruošiama ir lengvai prisitaiko prie skirtingų skonių: nuo švelnių kreminių padažų iki ryškių Azijos prieskonių. Ar ieškote paprasto, greito patiekalo po darbo, ar norite nustebinti šeimą nauju skoniu – ši mėsa visada gera idėja.

1. Vištienos šlaunelės klevų sirupe ir česnaku (skrudintos orkaitėje)

Reikės:

  • 800 g vištienos šlaunelių be kaulo
  • 3–4 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų klevų sirupo
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų, šiek tiek čili

Gaminimas:

  1. Mėsą subrinkinėkite mišinyje iš klevų sirupo, sojų padažo, smulkinto česnako ir prieskonių.
  2. Palikite 30–60 min.
  3. Kepkite 200 °C 20–25 minutes, kol mėsa apskrus ir taps lipni.
    Puikiai tinka su ryžiais arba keptomis daržovėmis.

2. Kreminė vištiena su grybais ir parmezanu (keptuvėje)

Reikės:

  • 700–900 g vištienos šlaunelių
  • 200 ml grietinėlės
  • 200 g pievagrybių
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 40 g parmezano
  • Druskos, pipirų, petražolių

Gaminimas:

  1. Apkepti šlauneles iki auksinės spalvos, išimti.
  2. Toje pačioje keptuvėje apkepinti svogūną ir grybus, sudėti česnaką.
  3. Supilti grietinėlę ir parmezaną, įdėti vištieną ir troškinti 10–15 min.
    Patiekite su makaronais, bulvių piure arba kuskusu.

3. Medaus ir garstyčių vištiena orkaitėje (minkšta ir sultinga)

Reikės:

  • 6–8 vištienos šlaunelės be kaulo
  • 2 šaukštų medaus
  • 1,5 šaukšto dijono garstyčių
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos
  • Druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Sumaišyti marinato ingredientus, įtrinti mėsą.
  2. Leisti pasimarinuoti bent 20 minučių.
  3. Kepti 190 °C ~30 min.
    Tinka prie šviežių salotų arba bulvių orkaitėje.

4. Azijietiško stiliaus šlaunelės su sezamu ir imbieru

Reikės:

  • 800 g vištienos šlaunelių
  • 3 šaukštų sojų padažo
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero
  • 2 skiltelių česnako
  • Sezamo sėklų ir pjaustyto svogūno laiškų pabaigai

Gaminimas:

  1. Marinuoti vištieną sojų padaže, mede, imbieru, česnake.
  2. Kepti keptuvėje 12–15 min., kol gerai apskrus.
  3. Pabaigoje apibarstyti sezamu ir svogūnų laiškais.
    Labai tinka su ryžių makaronais arba jazmininiais ryžiais.

5. Greitos vištienos šlaunelės su daržovėmis viename inde (be vargo)

Reikės:

  • 700 g vištienos šlaunelių
  • 2 morkų, 1 cukinijos, 1 paprikos
  • 2 bulvių arba saldžiųjų bulvių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • Žolelių prieskonių, druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Supjaustyti daržoves, sumaišyti su aliejumi ir prieskoniais.
  2. Dėti į kepimo skardą, ant viršaus – vištieną.
  3. Kepti 190 °C ~35–40 min.
    Puikus variantas, kai norisi sočių pietų be papildomo pasiruošimo.