Mediniai baldai – tai ne tik praktiškas namų interjero elementas, bet ir investicija, kuri laikui bėgant gali išsaugoti savo grožį ir funkcionalumą, jei jiems skiriama tinkama priežiūra.
virtuvė
atsitiktinis
Virtuvės buitinė technika yra neatsiejama kasdienio gyvenimo dalis. Tinkama priežiūra ne tik prailgina jos tarnavimo laiką, bet ir užtikrina efektyvų veikimą bei higieną. Šiame straipsnyje rasite praktinių patarimų, kaip rūpintis įvairia virtuvės buitine technika.
Virtuvė – tai namų širdis, vieta, kurioje ne tik gaminame maistą, bet ir kaupiame energiją, dalijamės ja su šeima. Pagal senovės kinų mokymą fengšui, virtuvė daro tiesioginę įtaką ne tik mūsų materialinei gerovei, bet ir sveikatai.
Lietuviškos virtuvės klasika – naminis varškės sūris – iki šiol užima garbingą vietą mūsų šventiniuose ir kasdieniuose staluose.
Makaronai su pomidorų padažu – klasikinis itališkos virtuvės patiekalas, kurį galima paruošti greitai ir paprastai. Tačiau net ir paprastas receptas gali tapti išskirtiniu, jei panaudosite kelis gudrius ingredientus.
Pelėsis tarp plytelių – dažnas svečias vonios kambaryje, virtuvėje ar net prie langų. Jis ne tik gadina estetiką, bet ir gali kelti grėsmę sveikatai, ypač jei pelėsio sporos patenka į kvėpavimo takus.
Obuolių actas – tai daugiau nei rūgštus priedas salotoms. Ši senovinė natūrali priemonė pelnytai grįžta į mūsų kasdienybę – tiek virtuvėje, tiek vonios kambaryje, tiek vaistinėlėje.
Laura Dragūnaitė tituluojama tikru televizijos atradimu, nors jau senokai yra gerai pažįstama komedijos mėgėjams. Kaip žuvis vandenyje pramogų pasaulyje nardanti Laura ryžosi išeiti iš komforto zonos ir sudalyvauti kulinariniame eksperimente „Dėl skonio nesiginčijama“.
Kiaulės liežuvis – nors ir retai sutinkamas šiuolaikinėse virtuvėse, tačiau tai vertingas ir skanus subproduktas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Natūralios grožio priemonės vis labiau populiarėja – ir ne be priežasties. Jose nėra sintetinių priedų, jos draugiškos aplinkai ir dažnai kainuoja kelis kartus mažiau nei pirktinės. Geriausia dalis? Jas galite pasigaminti tiesiog savo virtuvėje!
Portobello – vienas iš įdomiausių ir vertingiausių grybų tiek sveikatos, tiek kulinariniu požiūriu. Šie dideli, mėsingi, ryškaus skonio grybai vis dažniau atsiduria lietuvių virtuvėje, o gastronomijos pasaulyje jie laikomi puikia alternatyva mėsai, ypač tarp vegetarų ir sveikos gyvensenos šalininkų.
Vasara ir ruduo Lietuvoje – tai agurkų metas. Jų tiek daug, kad kartais, atrodo, nežinome, ką dar galima iš jų pasigaminti.















