Duona – vienas seniausių ir dažniausiai vartojamų produktų mūsų virtuvėje. Nors lentynose gausu įvairių rūšių kepinių, daugiausia ginčų kyla dėl dviejų klasikų: ruginės ir baltos duonos.
virtuvė
atsitiktinis
Kai termometro stulpeliai pakyla virš 25 laipsnių, net didžiausi virtuvės entuziastai ieško greitų, lengvų ir gaivių patiekalų.
Maisto ruošimas gali būti malonus užsiėmimas, tačiau užimtoje kasdienybėje svarbu rasti būdų, kaip sutaupyti laiko ir energijos. Pasitelkę kelias paprastas gudrybes, galite efektyviau tvarkytis virtuvėje ir greičiau mėgautis gardžiais patiekalais. Štai 10 naudingų patarimų, kaip optimizuoti laiką virtuvėje.
Svogūnų lukštuose gausu antioksidantų, vitaminų bei mineralų, todėl jų panaudojimo būdų yra kur kas daugiau, nei manote.
Virtuvė – tai namų širdis, vieta, kurioje ne tik gaminame maistą, bet ir kaupiame energiją, dalijamės ja su šeima. Pagal senovės kinų mokymą fengšui, virtuvė daro tiesioginę įtaką ne tik mūsų materialinei gerovei, bet ir sveikatai.
Kiaulės liežuvis – nors ir retai sutinkamas šiuolaikinėse virtuvėse, tačiau tai vertingas ir skanus subproduktas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek šventiniams patiekalams.
Skalbimas – kasdienė rutina, kurią dažnai atliekame automatiškai. Tačiau kai kalba pasisuka apie vonios ir virtuvės rankšluosčius, kyla visai pagrįstas klausimas: ar juos galima skalbti kartu?
Kai ruduo įsisiautėja, o orai vis labiau kviečia jaukiai leisti laiką namuose, virtuvėje ima sklisti šilti kvapai. Vienas iš jų – neabejotinai cinamonas. Šis prieskonis ne tik šildo kūną, bet ir sielą.
Actas – tai ne tik prieskonis salotoms ar konservavimo priemonė. Šis paprastas, visiems pažįstamas produktas turi stulbinamai daug funkcijų, kurios gali palengvinti buitį, pasirūpinti jūsų grožiu ar net augalais.
Makaronai su pomidorų padažu – klasikinis itališkos virtuvės patiekalas, kurį galima paruošti greitai ir paprastai. Tačiau net ir paprastas receptas gali tapti išskirtiniu, jei panaudosite kelis gudrius ingredientus.
Bulvių plokštainis, arba kitaip – kugelis, yra vienas iš tų patiekalų, kuris neabejotinai įrašytas į lietuviškos virtuvės aukso fondą.
Kai norisi ko nors šilto, bet greitai pagaminamo, ši cukinijų ir sūrio tortilija yra tikras išsigelbėjimas. Ji puikiai tinka pusryčiams, pietums ar lengvai vakarienei. Be to, tai puikus būdas sunaudoti cukiniją sezono metu! Receptu dalinasi Lengva virtuvė.















