Būna dienų, kai nesinori per daug laiko praleisti virtuvėje, bet norisi kažko skanaus, sotaus ir šildančio, ypač vėsiais rudens vakarais. Į pagalbą kiekvienam virtuvės šeimininkui ateis jos didenybė bulvė.
virtuvė
Naujausias
Virtuvė – tai namų širdis, vieta, kurioje ne tik gaminame maistą, bet ir kaupiame energiją, dalijamės ja su šeima. Pagal senovės kinų mokymą fengšui, virtuvė daro tiesioginę įtaką ne tik mūsų materialinei gerovei, bet ir sveikatai.
Nors šiuolaikinė kosmetologija siūlo daugybę priemonių, kartais veiksmingą sprendimą galime rasti tiesiog savo virtuvėje.
Svogūnų lukštuose gausu antioksidantų, vitaminų bei mineralų, todėl jų panaudojimo būdų yra kur kas daugiau, nei manote.
Valgomoji soda – tai nebrangi, bet itin universali priemonė, kurią tikrai rasite kiekvienoje virtuvėje. Nors dažniausiai ji naudojama kepiniams purenti, iš tikrųjų sodos panaudojimo būdų yra kur kas daugiau. Ir kai kurie jų jus gali nustebinti!
Jei mėgstate suktis virtuvėje, tikėtina, kad esate bent kartą girdėję apie bešamelio padažą. Šis švelnus, kremiškas baltasis padažas laikomas vienu iš penkių pagrindinių prancūziškos virtuvės padažų, tačiau jo universalumas ir paprastumas jį pavertė būtinu ingredientu daugelyje europietiškų ir net lietuviškų patiekalų.
Šiemet svogūnai ašaroti vers tik virtuvėje: džiugina ne tik derlius, bet ir ypač maža daržovių kaina
Svogūnų laukai šiemet žydi ypatinga derliaus gausa – lauko daržovė, kuri daugelį verčia ašaroti, tampa tikra virtuvės karaliene. Šių metų derlius – rekordinis, o už jo stovi ūkininkai, kurie ne tik puoselėja tradicijas, bet ir nuolat tobulina žinias, kad ant „Maximos“ pirkėjų stalų atsidurtų kokybiški, švieži svogūnai.
Virtuvė – namų širdis, tačiau čia dažniausiai kaupiasi riebalų sankaupos. Jos prilimpa prie viryklės, gartraukio, orkaitės ar net spintelių paviršių, o įprastas plovimas kartais tampa tikru iššūkiu.
Makaronai su pomidorų padažu – klasikinis itališkos virtuvės patiekalas, kurį galima paruošti greitai ir paprastai. Tačiau net ir paprastas receptas gali tapti išskirtiniu, jei panaudosite kelis gudrius ingredientus.
Lauro lapai – vienas seniausių prieskonių, nuo seno naudojamas tiek Viduržemio jūros, tiek lietuviškoje virtuvėje. Nors dažnai juos dedame „iš įpratimo“, šis prieskonis turi ypatingą aromatą, kuris gali suteikti patiekalams sodrumo ir gilumo.
Duona – vienas seniausių ir dažniausiai vartojamų produktų mūsų virtuvėje. Nors lentynose gausu įvairių rūšių kepinių, daugiausia ginčų kyla dėl dviejų klasikų: ruginės ir baltos duonos.
Vos tik namuose pasirodo skruzdėlės – prasideda tikras kantrybės išbandymas. Iš pradžių – vos keli vabzdžiai ant palangės ar virtuvės spintelėje, bet netrukus jų gali atsirasti dešimtys, o net ir šimtai.














