Ruduo – tai metas, kai soduose noksta gausūs obuolių derliai. Jei turite daug obuolių ir nežinote, ką su jais daryti, štai 30 idėjų, kaip išnaudoti šiuos skanius ir sveikus vaisius.
1. Obuolių pyragas
Klasikinis obuolių pyragas – visų mėgstamas desertas, tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui.
2. Obuolių sultys
Šviežiai spaustos obuolių sultys yra puikus būdas išsaugoti obuolių skonį žiemai. Galite jas pasterizuoti ir sandariai uždaryti stiklainiuose.
3. Obuolių tyrė
Puikiai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems. Obuolių tyrę galima naudoti kaip padažą desertams ar pagardą kepiniams.
4. Obuolių uogienė
Iš obuolių galima pagaminti nuostabią uogienę. Pridėkite cinamono ar kitų prieskonių, kad gautumėte ypatingą skonį.
5. Džiovinti obuoliai
Džiovinti obuoliai – sveikas ir skanus užkandis. Juos galite džiovinti orkaitėje arba specialiame džiovintuve.
6. Obuolių sidras
Fermentuotas obuolių sidras yra puikus gėrimas šaltoms rudens dienoms. Galite pasigaminti alkoholinio arba nealkoholinio sidro.
7. Obuolių actas
Iš obuolių pagamintas natūralus actas tinka salotoms, marinavimui ir net sveikatos stiprinimui.
8. Obuolių traškučiai
Sveikas ir skanus užkandis. Supjaustykite obuolius plonais griežinėliais, išdžiovinkite ir mėgaukitės traškučiais.
9. Obuolių štrudelis
Vokiškos kilmės desertas su plonyte tešla ir sultingais obuoliais – puikus pasirinkimas, jei norite kažko ypatingo.
10. Obuolių džemas su prieskoniais
Išbandykite džemą su cinamonu, gvazdikėliais ar kardamonu. Puikiai tinka tiek ant duonos, tiek kaip priedas prie sūrio.
11. Obuolių kompotas
Vandeniu virti obuoliai su prieskoniais gali būti nuostabus karštas ar šaltas gėrimas.
12. Obuolių padažas
Saldus obuolių padažas puikiai dera prie mėsos patiekalų, ypač prie kiaulienos ar vištienos.
13. Obuolių želė
Šis delikatesas lengvai pasigaminamas, o išvirtą obuolių želė galima naudoti desertams ar ant bandelių.
14. Obuolių vynas
Patyrę fermentuotojai gali pasigaminti naminio obuolių vyno, kuris bus malonus ir šiltas rudens vakarų gėrimas.
15. Obuolių užkandžių barai
Sukurkite sveikus užkandžių batonėlius iš obuolių, riešutų ir avižų – puikus pasirinkimas sportuojantiems ar užkandžiams kelionėje.
16. Obuolių riešutų salotos
Obuolius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su riešutais bei razinomis – puikios rudeniškos salotos.
17. Obuolių vafliai
Pagardinkite savo pusryčius obuoliais – pridėkite tarkuotų obuolių į vaflių tešlą.
18. Obuolių ir kriaušių sultys
Maišykite obuolius su kriaušėmis ir gaukite ypatingai saldžias ir aromatingas sultis.
19. Obuolių džemas su imbieru
Išbandykite obuolių ir imbiero džemą – tai šildantis ir stiprinantis džemas, kuris suteikia skonio naujų pojūčių.
20. Obuolių omletas
Tarkuokite obuolius į omletą – tai suteiks šiek tiek saldumo jūsų įprastiems pusryčiams.
21. Obuolių bandelės
Iš obuolių tešlos galite iškepti minkštas ir gardžias bandeles. Tai puikus užkandis prie kavos ar arbatos.
22. Obuolių ir avižinių dribsnių košė
Obuoliai puikiai tinka pagardinti rytinę košę. Sumaišykite juos su avižiniais dribsniais, riešutais ir cinamonu.
23. Obuolių sviestas
Iš obuolių galite pasigaminti ypatingą obuolių sviestą, kuris puikiai tinka desertams, blynams ar ant skrudintos duonos.
24. Obuolių ir moliūgų sriuba
Rudeniška sriuba, kurią galima pagardinti obuoliais ir moliūgais. Saldžiai rūgštus skonis puikiai derės prie šilto patiekalo.
25. Obuolių ir cinamono jogurtas
Išbandykite sveiką desertą – supjaustykite obuolius, įmaišykite į natūralų jogurtą ir pagardinkite cinamonu.
26. Obuolių blynai
Į blynų tešlą pridėkite tarkuotų obuolių – tai suteiks blynams ne tik skonio, bet ir drėgmės.
27. Obuolių ledai
Pasigaminkite sveikus obuolių ledus iš obuolių tyrės ir graikiško jogurto. Tai nuostabus desertas net šaltu oru.
28. Obuolių pyragas be glitimo
Jei vengiate glitimo, galite iškepti obuolių pyragą su migdolų miltais – puikus pasirinkimas sveikam gyvenimo būdui.
29. Obuolių ir morkų sultys
Morkos ir obuoliai sudaro puikų derinį sveikoms ir skanioms sultims. Šios sultys yra pilnos vitaminų ir energijos.
30. Obuolių putėsiai
Saldūs ir švelnūs obuolių putėsiai gali tapti ne tik desertu, bet ir lengvu, sveiku užkandžiu.