Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Patiekalai, receptai
Gaminti virtuvėje

5 gardūs vieno puodo patiekalai

Vieno puodo patiekalai – tai puikus būdas paruošti skanų, sotų ir sveiką maistą be didelio vargo. Jie ne tik sutaupo laiko, bet ir sumažina indų plovimo krūvį. Toks gaminimo būdas leidžia maistui troškintis savo sultyse, todėl skoniai susimaišo ir patiekalai tampa dar aromatingesni. Štai 5 puikūs receptai, kurie tikrai pravers jūsų virtuvėje.


1. Kreminė vištiena su ryžiais ir daržovėmis

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 stiklinė ilgagrūdžių ryžių
  • 2 stiklinės vištienos sultinio
  • 1 morka (supjaustyta)
  • 1 brokolio žiedynas
  • 1 svogūnas (supjaustytas)
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • Druska, pipirai, česnakų milteliai

Paruošimas:

  1. Keptuvėje apkepkite vištienos krūtinėles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  2. Suberkite svogūnus, morkas ir pakepinkite dar kelias minutes.
  3. Supilkite ryžius, sultinį ir grietinėlę. Pagardinkite prieskoniais.
  4. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
  5. Likus 5 minutėms, sudėkite brokolio žiedynus.

Rezultatas: kreminis, sotus ir subalansuotas patiekalas visai šeimai.

kalėdinis marinatas
Vištiena

2. Daržovių troškinys su lęšiais

Ingredientai:

  • 1 stiklinė raudonųjų lęšių
  • 1 saldžioji paprika
  • 2 morkos
  • 1 cukinija
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė pomidorų savo sultyse
  • 2 stiklinės daržovių sultinio
  • Druska, pipirai, kuminas, ciberžolė

Paruošimas:

  1. Apkepkite svogūną ir česnaką iki auksinės spalvos.
  2. Sudėkite morkas, papriką ir cukiniją, kepkite kelias minutes.
  3. Suberkite lęšius, supilkite pomidorus ir sultinį.
  4. Pagardinkite prieskoniais.
  5. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 25 minutes, kol lęšiai suminkštės.

Rezultatas: maistingas, vegetariškas troškinys, puikiai tinkantis šaltoms dienoms.


3. Makaronai su malta mėsa ir pomidorų padažu

Ingredientai:

  • 400 g maltos jautienos
  • 1 stiklinė makaronų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų
  • 2 stiklinės sultinio
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai, bazilikas, raudonėlis

Paruošimas:

  1. Keptuvėje apkepkite svogūną ir česnaką.
  2. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus.
  3. Įdėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus ir prieskonius.
  4. Supilkite sultinį ir suberkite makaronus.
  5. Troškinkite ant silpnos ugnies, kol makaronai suminkštės (apie 15 minučių).

Rezultatas: klasikinis, sotus ir aromatingas patiekalas, tinkantis visai šeimai.


4. Kreminė lašiša su bulvėmis ir špinatais

Ingredientai:

  • 2 lašišos filė
  • 4 vidutinės bulvės
  • 2 stiklinės špinatų
  • 1 stiklinė grietinėlės
  • 1 šaukštas sviesto
  • Druska, pipirai, citrinos sultys, krapai

Paruošimas:

  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą su trupučiu sviesto.
  2. Kepkite kelias minutes, kol lengvai apskrus.
  3. Ant bulvių sudėkite lašišą, apibarstykite prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  4. Supilkite grietinėlę, uždenkite ir troškinkite apie 15 minučių.
  5. Likus kelioms minutėms, sudėkite špinatus ir krapus.

Rezultatas: prabangus ir sveikas patiekalas, tinkantis net šventiniam stalui.

supermaistas
Lašiša

5. Vištienos troškinys su bulvėmis ir morkomis

Ingredientai:

  • 4 vištienos šlaunelės
  • 4 bulvės
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 stiklinės vištienos sultinio
  • Druska, pipirai, lauro lapai, čiobreliai

Paruošimas:

  1. Apkepkite vištienos šlauneles iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
  2. Sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir svogūną.
  3. Supilkite sultinį, pagardinkite prieskoniais.
  4. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių.

Rezultatas: tradicinis ir sotus patiekalas, tinkantis tiek šeimos pietums, tiek vakarienei.


Kodėl verta rinktis vieno puodo patiekalus?

Mažiau indų: po vakarienės nereikės plauti kalno indų.
Taupo laiką: viename puode gaminami patiekalai yra greitai paruošiami.
Gilesnis skonis: ingredientai troškinasi kartu, todėl skoniai susimaišo ir patiekalas tampa sodresnis.

Mano išsaugoti straipsniai