Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
bandelės, pyragėliai

5 sveiki desertai be cukraus

Saldumynai be pridėtinio cukraus gali būti ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Jei ieškote būdų mėgautis desertais be kaltės jausmo, išbandykite šiuos penkis sveikus receptus!

greitų pusryčių idėjos
Graikiškas jogurtas su uogomis

Bananiniai avižiniai sausainiai

Šie sausainiai yra natūraliai saldūs dėl bananų ir puikiai tinka sveikam užkandžiui. Ingredientai:

  • 2 prinokę bananai
  • 1,5 puodelio avižinių dribsnių
  • 1/2 puodelio riešutų ar džiovintų vaisių
  • žiupsnelis cinamono
    Gaminimas: sutrinkite bananus, sumaišykite su avižiniais dribsniais ir kitais ingredientais. Suformuokite sausainius ir kepkite 180°C apie 15 minučių.

Chia pudingas su kokosų pienu

Lengvai paruošiamas ir sotus desertas. Ingredientai:

  • 3 šaukštai chia sėklų
  • 1 puodelis kokosų pieno
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • uogos ar riešutai papuošimui
    Gaminimas: sumaišykite chia sėklas su kokosų pienu ir vanile. Palikite šaldytuve bent 3 valandoms arba per naktį. Prieš valgant papuoškite uogomis ar riešutais.
Chia sėklų pudingas

Avokado ir kakavos kremas

Šis desertas primena šokoladinį pudingą, tačiau be pridėtinio cukraus. Ingredientai:

  • 1 prinokęs avokadas
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 1 šaukštas medaus ar klevų sirupo
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
    Gaminimas: visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės. Patiekite su uogomis ar riešutais.

Kepti obuoliai su riešutais

Puikus šiltas desertas rudens vakarams. Ingredientai:

  • 2 obuoliai
  • 2 šaukštai maltų riešutų
  • 1 šaukštelis cinamono
    Gaminimas: obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite vidų ir įdėkite riešutų bei cinamono mišinį. Kepkite 180°C orkaitėje apie 20 minučių.
obuolių receptai
Kepti obuoliai

Bananų ledai

Labai paprastas ir gaivus desertas be pridėtinio cukraus. Ingredientai:

  • 2 prinokę bananai
  • 1 šaukštas riešutų sviesto (nebūtina)
  • 1/2 šaukštelio kakavos (nebūtina)
    Gaminimas: supjaustykite bananus, užšaldykite kelias valandas, tada sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Galite įmaišyti riešutų sviesto ar kakavos dėl papildomo skonio.
Mano išsaugoti straipsniai