Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

5 sveikos vakarienės receptai, kuriuos paruošitė per 30 minučių

Gyvenant sparčiu tempu, dažnai pritrūkstame laiko paruošti sveiką ir skanią vakarienę. Tačiau sveika mityba neturi būti sudėtinga ar reikalaujanti daug laiko. Pateikiame jums 5 sveikos vakarienės receptus, kuriuos galite paruošti vos per 30 minučių.


1. Kepta lašiša su brokoliais ir citrininiu padažu

Ingredientai:

  • 2 lašišos filė gabaliukai
  • 1 brokolis
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 citrina
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės papuošimui

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
  2. Lašišą pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis.
  3. Brokolį suskirstykite į žiedynus, sumaišykite su 1 valg. šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais.
  4. Ant kepimo skardos išdėliokite lašišą ir brokolius, kepkite apie 15-20 minučių.
  5. Patiekite su šviežiomis petražolėmis ir citrinos griežinėliais.
Te karaliauja lašiša: du skirtingi

2. Vištienos salotos su avokadu ir kvinoja

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1 puodelis virtos kvinojos
  • 1 avokadas
  • 1 agurkas
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 2 valg. šaukštai citrinos sulčių
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Vištienos krūtinėles pagardinkite druska ir pipirais, apkepkite keptuvėje su 1 valg. šaukštu alyvuogių aliejaus apie 6-7 minutes iš kiekvienos pusės.
  2. Supjaustykite avokadą, agurką ir pomidorus.
  3. Sumaišykite virtą kvinoją su daržovėmis.
  4. Paruoškite užpilą iš citrinos sulčių ir likusio alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Supjaustykite vištieną juostelėmis, sudėkite ant salotų ir užpilkite paruoštu užpilu.

3. Pilno grūdo makaronai su daržovėmis ir feta sūriu

Ingredientai:

  • 200 g pilno grūdo makaronų
  • 1 cukinija
  • 1 raudona paprika
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • 100 g feta sūrio
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Švieži baziliko lapeliai papuošimui
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės.
  2. Supjaustykite daržoves ir apkepkite jas keptuvėje su alyvuogių aliejumi apie 5-7 minutes.
  3. Pridėkite susmulkintą česnaką, kepkite dar 1 minutę.
  4. Nusausintus makaronus sumaišykite su daržovėmis.
  5. Patiekite apibarstę trupintu feta sūriu ir papuošę baziliko lapeliais.

4. Krevetės su česnakiniu padažu ir rudaisiais ryžiais

Ingredientai:

  • 300 g krevečių
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 valg. šaukštas citrinos sulčių
  • 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelis virtų rudųjų ryžių
  • Druska, pipirai ir petražolės pagal skonį

Paruošimas:

  1. Krevetes nuvalykite, pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką, kepkite 1 minutę.
  3. Pridėkite krevetes ir kepkite apie 3-4 minutes, kol jos taps rožinės.
  4. Apšlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
  5. Patiekite su virtų rudųjų ryžių porcija.

5. Vegetariškas omletas su špinatais ir grybais

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai
  • 100 g špinatų
  • 100 g pievagrybių
  • 1 svogūnas
  • 2 valg. šaukštai pieno
  • 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite smulkintą svogūną ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius apie 5 minutes.
  3. Pridėkite špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės.
  4. Supilkite kiaušinių mišinį ant daržovių, kepkite ant vidutinės ugnies, kol omletas sustings.
  5. Patiekite karštą, galite papuošti šviežiomis žolelėmis.
Mano išsaugoti straipsniai