NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kavos sirupai
Kava

Ar žinojote, kad moliūgas gali padėti paskaninti net kavą? (+naminio moliūgų sirupo receptas)

Moliūgų sezonas įsibėgėja, o šį rudens gėrybių karalių galime naudoti ne tik sriubose ar desertuose, bet ir… kavoje! Moliūgų prieskonių sirupas – tai skonis, kuris suteiks jūsų rytinei kavai ypatingo jaukumo ir šilumos. Jis puikiai derės su kava ar latte, o ir pasigaminti jį labai paprasta.

Receptas: moliūgų sirupas kavai

Ingredientai:

  • 1 puodelis cukraus (galima rinktis rudąjį)
  • 1 puodelis vandens
  • 2 šaukštai moliūgų tyrės (galite naudoti ir šviežiai pagamintą, ir konservuotą)
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto imbiero
  • 1/4 arbatinio šaukštelio maltos muskato
  • Žiupsnelis gvazdikėlių miltelių (nebūtina, bet praturtins skonį)

Gaminimo eiga:

  1. Į puodą supilkite cukrų ir vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps.
  2. Pridėkite moliūgų tyrę ir prieskonius (cinamoną, imbierą, muskatą ir gvazdikėlius). Gerai išmaišykite.
  3. Leiskite mišiniui lengvai pavirti apie 5–10 minučių, kad visi skoniai susimaišytų. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  4. Perkoškite sirupą per sietelį, kad pašalintumėte galimas moliūgo gabaliukų liekanas.
  5. Supilkite į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

Kaip naudoti moliūgų sirupą?

Įpilkite 1–2 šaukštus sirupo į šviežiai paruoštą kavą, latte ar kapučino. Šis moliūgų sirupas ne tik suteiks malonų rudenišką skonį, bet ir papildys jūsų dieną šiluma bei jaukumu.

Mano išsaugoti straipsniai