Tradicija pjaustyti moliūgus per Šiurpnaktį kilusi iš XIX a. Airijos, kur žmonės skaptavo ropes ir kitas šakniavaisines daržoves, norėdami atbaidyti piktąsias dvasias.
moliūgai
Moliūgų sezonas įsibėgėja, o šį rudens gėrybių karalių galime naudoti ne tik sriubose ar desertuose, bet ir... kavoje!
Helovino šventė neatsiejama nuo tradicinių moliūgų dekoracijų. Išskobtas moliūgas, dar vadinamas „džeku-žibintu“, yra ne tik šventinė detalė, bet ir kūrybiška veikla, kuri džiugina visą šeimą.
Kylie Jenner namai šiuo metų laiku atrodo įspūdingai baugiai. Realybės šou žvaigždė savo kiemą papuošė Helovyno moliūgais, chrizantemomis ir milžinišku skeletu.
Nors Helovinas Lietuvoje dar ne toks populiarus kaip kai kuriose kitose šalyse, jo tradicijos po truputį įsitvirtina, ypač tarp jaunimo.
Ruduo – tai sezonas, kai gamta gausiai dovanoja įvairiausių vaisių ir daržovių, kurie ne tik skanūs, bet ir sveiki. Sezoniniai ingredientai, tokie kaip moliūgai, obuoliai, kriaušės, burokėliai ir riešutai, yra puikūs sveikiems užkandžiams ruošti.
Helovinas, nors ir nėra tradicinė lietuviška šventė, per pastaruosius metus tapo populiari įvairių amžiaus grupių tarpe. Ši šventė leidžia žmonėms kūrybiškai pasireikšti per dekoracijas, kostiumus ir šventinę atmosferą.
Vasaros šiluma pasitraukė palikusi ne tik nuostabių prisiminimų, bet ir subrandinusi gausų daržovių derlių. Kopūstai, burokėliai, auksinės kukurūzų burbuolės, svogūnai ir porai, kvapnūs salierai bei rudens simboliu jau tapę moliūgai – šios gamtos gerybės dabar pačios šviežiausios.