Tradicija rengti „šiurpnaktį“ vis kita tema žinomos šokėjos ir trenerės Eglės Straleckaitės-Domarkienės šokių studijoje gyvuoja jau ne vienerius metus. Mažųjų šokėjų tėveliai dekoruoja rudeninius atributus – ryškiuosius moliūgus, o vakarais ant parketo savo laisvalaikį leidžiančios judesio subtilybių norinčios išmokti damos rengia programą.
moliūgai
Naujausias
Moliūgų sezonas įsibėgėja, o šį rudens gėrybių karalių galime naudoti ne tik sriubose ar desertuose, bet ir... kavoje!
Žiema – tai metas, kai norisi šiltų, sočių ir sveikų patiekalų. Sezoniniai produktai, tokie kaip moliūgai, burokėliai ir kopūstai, yra puikus pasirinkimas norint gaminti maistingus patiekalus.
Moliūgai ir bulvės – tikros rudens ir žiemos virtuvės žvaigždės. Šios daržovės ne tik maistingos, bet ir universalios, todėl iš jų galima paruošti daugybę skanių ir sočių patiekalų. Dalinamės idėjomis, kurios leis mėgautis rudens derliumi net ir šaltuoju metų laiku.
Nors Helovinas Lietuvoje dar ne toks populiarus kaip kai kuriose kitose šalyse, jo tradicijos po truputį įsitvirtina, ypač tarp jaunimo.
Helovino šventė neatsiejama nuo tradicinių moliūgų dekoracijų. Išskobtas moliūgas, dar vadinamas „džeku-žibintu“, yra ne tik šventinė detalė, bet ir kūrybiška veikla, kuri džiugina visą šeimą.
Kai lauke šąla, o namuose norisi jaukumo, nėra geresnio deserto nei klasikinis moliūgų pyragas – rudens karalius, atkeliavęs iš Amerikos virtuvės. Jis ne tik vilioja šiltu kvapu, bet ir skoniu apgaubia kaip minkštas pledas.
Ruduo Lietuvoje neatsiejamas nuo moliūgų – spalvingų, įspūdingų dydžių ir formų daržovių, kurios puošia sodus, o virtuvėje virsta gardžia sriuba, pyragu ar net desertu.
Ruduo – puikus metas mėgautis sezoninėmis daržovėmis, o moliūgai ir bulvės yra tikri šio sezono karaliai. Šios daržovės ne tik ilgai laikosi žiemai, bet ir yra puikus pagrindas sotiems, šildantiems ir skaniems patiekalams.
Tradicija pjaustyti moliūgus per Šiurpnaktį kilusi iš XIX a. Airijos, kur žmonės skaptavo ropes ir kitas šakniavaisines daržoves, norėdami atbaidyti piktąsias dvasias.
Ruduo – tai sezonas, kai gamta gausiai dovanoja įvairiausių vaisių ir daržovių, kurie ne tik skanūs, bet ir sveiki. Sezoniniai ingredientai, tokie kaip moliūgai, obuoliai, kriaušės, burokėliai ir riešutai, yra puikūs sveikiems užkandžiams ruošti.
Helovinas, nors ir nėra tradicinė lietuviška šventė, per pastaruosius metus tapo populiari įvairių amžiaus grupių tarpe. Ši šventė leidžia žmonėms kūrybiškai pasireikšti per dekoracijas, kostiumus ir šventinę atmosferą.















