PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Arbūzų pica
Arbūzų pica

Arbūzų pica – vasariškas užkandis, kuris taps vaikų mėgstamiausiu

Kai vasaros saulė įsibėgėja, o vaikai nenustygsta vietoje, norisi ne tik atvėsinti kūną, bet ir nudžiuginti juos smagiais, žaismingais užkandžiais. Vienas iš tokių – arbūzų pica. Tai ne tik spalvingas, sveikas ir lengvas užkandis, bet ir smagus būdas įtraukti vaikus į maisto ruošimą.

Šis desertinis patiekalas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir skanus bei naudingas sveikatai – be pridėtinio cukraus, kupinas vaisių ir puikiai tinkantis tiek vaikų gimtadieniams, tiek vasaros piknikui ar tiesiog savaitgalio užkandžiui.


Kas yra arbūzų pica?

Arbūzų pica – tai žalias, sultingas arbūzo gabalas, supjaustytas kaip picos padas, o ant jo – vaisiai, uogos, jogurtas ar kiti priedai, kurie atstoja picos „padažą“ ir „priedus“. Vaikams – tai tarsi tikra pica, tik šį kartą sveikesnė ir saldi!


Reikės:

  • 1 didelio apvalaus arbūzo griežinėlio (apie 2–3 cm storio)
  • Graikiško arba natūralaus jogurto (arba augalinio, jei vaikas netoleruoja laktozės)
  • Šviežių vaisių ir uogų: braškių, mėlynių, banano griežinėlių, kivio, vynuogių
  • Medus arba klevų sirupas (nebūtina – tik jei norisi saldumo)
  • Šviežių mėtų lapelių (papuošimui)

Kaip pasigaminti?

  1. Arbūzo pagrindas:
    Supjaustykite arbūzą griežinėliais lyg picos padą – apie 2–3 cm storio. Tada kiekvieną griežinėlį supjaustykite tarsi picą – į 6 ar 8 „trikampėlius“.
  2. Jogurto sluoksnis:
    Kiekvieną arbūzo gabaliuką ištepkite plonu sluoksniu jogurto. Tai bus tarsi „picos padažas“.
  3. Dekoravimas vaisiais:
    Papuoškite vaisių gabalėliais – vaikai gali patys rinktis, ką dėlioti ant savo „picos“. Čia puikiai tinka kūrybiškumas – iš uogų galima suformuoti veidukus, šypsenas, gyvūnėlius ar net gėles.
  4. Papildomas akcentas:
    Jei norite, pabarstykite šiek tiek medaus ar klevų sirupo. Tai suteiks papildomo saldumo, tačiau dažnai to net neprireikia – arbūzas ir vaisiai pakankamai saldūs natūraliai.
  5. Mėtos ar kokosų drožlės:
    Puoškite šviežiomis mėtomis arba pabarstykite šiek tiek kokosų drožlių dėl tekstūros ir išvaizdos.
Arbūzų pica
Arbūzų pica

Kodėl verta išbandyti šį receptą su vaikais?

Sveika alternatyva saldumynams: jokių pridėtinių cukrų, jokių perdirbtų produktų.
Įtraukia vaikus į maisto ruošimą: leidžia jiems patiems kurti, ragauti, eksperimentuoti.
Puikus būdas įtraukti daugiau vaisių į mitybą: vaikams labiau patiks valgyti vaisius, kai jie patys juos „sukūrė“.
Tinka net alergiškiems vaikams: galima lengvai pritaikyti pagal individualius poreikius (be glitimo, be pieno ir pan.).


Kada patiekti arbūzų picą?

  • Per gimtadienio šventę
  • Vasariškuose piknikuose ar iškylų metu
  • Kaip lengvą užkandį po baseino ar žaidimų lauke
  • Po karštos dienos mokykloje ar darželyje
  • Kaip smagų užsiėmimą su šeima savaitgalį
Mano išsaugoti straipsniai