PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Ledai-
Ledai

Naminių ledų receptai be cukraus – su bananais, jogurtu ir uogomis

Karštą vasaros dieną ledai tampa tikru išsigelbėjimu – gaivina, džiugina ir pamalonina ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius. Tačiau dauguma parduotuvėje parduodamų ledų kupini cukraus, dirbtinių priedų ar kvapiųjų medžiagų. Laimei, galima pasigaminti sveikesnių, natūraliai saldžių naminių ledų be pridėtinio cukraus, naudojant vos kelis ingredientus – bananus, uogas, jogurtą ar augalinius gėrimus.


🍌 1. Ledai iš šaldytų bananų („Nice Cream“)

Ingredientai:

  • 2–3 labai sunokę bananai
  • Pasirinktinai: šaukštas kakavos, sauja šaldytų uogų, riešutų sviestas ar vanilės ekstraktas

Gaminimas:

  1. Nulupkite bananus, supjaustykite griežinėliais ir užšaldykite (bent 4 val.).
  2. Sudėkite į trintuvą ir plakite, kol taps kremiška masė – gali prireikti kantrybės, bet rezultatas nustebins!
  3. Norėdami kitokio skonio, įmaišykite šiek tiek kakavos, uogų ar riešutų sviesto.
  4. Ledus galima valgyti iškart arba dar šiek tiek palaikyti šaldiklyje, kad sustingtų.

✅ Be cukraus, be pieno, be glitimo – 100 % natūralu.


🍓 2. Jogurtiniai braškiniai ledai

Ingredientai:

  • 1 stiklinė natūralaus arba graikiško jogurto
  • 1–1,5 stiklinės šviežių arba šaldytų braškių
  • 1 prinokęs bananas (natūraliai pasaldinti)
  • Vanilės ekstrakto keli lašai (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Viską sudėkite į trintuvą ir plakite iki vientisos masės.
  2. Supilkite į ledų formeles arba nedidelį indą ir dėkite į šaldiklį bent 3–4 valandoms.
  3. Prieš patiekiant palaikykite kambario temperatūroje 5–10 min., kad būtų lengviau kabinti.

✅ Jogurtas suteikia kremiškumo, o braškės – vasariško gaivumo.


🫐 3. Uoginiai šerbetai be pieno

Ingredientai:

  • 2 stiklinės šaldytų uogų (aviečių, mėlynių, serbentų ar jų mišinys)
  • 1 sunokęs bananas arba 2–3 datulės (be kauliukų)
  • Šlakelis vandens arba kokoso vandens

Gaminimas:

  1. Sudėkite viską į galingą trintuvą ir plakite iki vientisos, tirštos šerbeto konsistencijos.
  2. Galite valgyti iškart kaip šaltą uogų desertą arba supilti į formeles ir užšaldyti kaip ledus ant pagaliuko.

✅ Puikus pasirinkimas vaikams ir visiems, vengiantiems pieno produktų.

Ledai-
Ledai

Kaip pasigaminti ledus ant pagaliuko?

  • Naudokite silikonines arba plastiko formeles – jų galima įsigyti daugelyje namų prekių parduotuvių.
  • Jei formelių neturite – naudokite mažus jogurto indelius ar popierines stiklines.
  • Įkiškite medinį pagaliuką ir šaldykite bent 4 valandas.

Patarimai:

  • Saldumą reguliuokite naudodami itin sunokusius bananus ar natūraliai saldžias uogas.
  • Jei reikia – papildomai saldinkite šaukšteliu medaus, datulių sirupo ar agavų nektaro (ypač vaikams).
  • Eksperimentuokite su priedais: kakava, cinamonu, kokosų drožlėmis, riešutais.
  • Ledus laikykite sandarioje dėžutėje, kad neįgautų šaldiklio kvapų.
Mano išsaugoti straipsniai