Cukrus yra viena iš dažniausiai vartojamų medžiagų, kurią randame beveik visuose perdirbtuose maisto produktuose.
cukrus
Ar kada nors atsidūrėte situacijoje, kai atrodo, jog negalite atsispirti saldumynams? Šokoladas, pyragaičiai, saldainiai – visi jie atrodo nepakeičiami jūsų kasdienybėje.
Yra merginų, kurioms, rodos, nė nereikia stengtis, norint išauginti ilgus plaukus. Patikėk - tik labai labai maža dalis nė pirštelio nepajudina, jog galėtų džiaugtis ilgais bei spindinčiais plaukais....
Vis verkiame, jog sušilus orams niekaip nesugebame atsikratyti šokoladukų, pyragėlių ar saldžios arbatos, todėl riebaliukai ant klubų kaupiasi milžinišku tempu? O jei pakeistume įprastą baltąjį cukrų į rudąjį?
Vengiate saldumynų ir konditerijos gaminių? Geriate nesaldintą arbatą? Puiku, tačiau norint saikingiau vartoti cukrų, tiek gali ir nepakakti. To priežastis nesunku suprasti atidžiau patyrinėjus kasdien vartojamų maisto produktų etiketes: pamatysime, kad cukraus yra gausu daugybėje maisto gaminių. Pavyzdžiui, pomidorų padaže, be kurio daugelis neįsivaizduojame savo mėgstamiausių patiekalų....
Nors dalis žmonių apsipirkinėdami nuolatos skaito maisto produktų etiketes ir kaip įmanydami stengiasi pasirinkti kuo sveikesnius gaminius, didžioji dauguma prekybos centruose skubėdami čiumpa sau įprastus produktus ir nė nesigilina į jų sudėtį bei galimas sveikesnes alternatyvas. Nors šitaip apsipirkti ir yra žymiai greičiau, tačiau kelia grėsmę: perteklinis pridėtinio cukraus vartojimas sukelia rimtas pasekmes, o pavojų ne visuomet atpažįstame iškart....
Per didelis cukraus kiekis mityboje gali sukelti daug sveikatos problemų, pradedant svorio augimu ir baigiant padidėjusia širdies ligų bei diabeto rizika.
Kepenys yra vienas svarbiausių mūsų organizmo organų, atsakingas už detoksikaciją, maistinių medžiagų apdorojimą ir energijos saugojimą.
Prasidėjus šiltajam metų sezonui daugelio dėmesį patraukia maisto produktai ar gaivieji gėrimai su užrašais „dietinis“ arba „sumažintas cukraus kiekis“. Tikėdamiesi greitai padailinti kūno formas ar pagerinti sveikatą, vartojant dirbtinius saldiklius, žmonės neretai sulaukia priešingo efekto ar netgi pradeda jausti jiems priklausomybę. Vaistininkai įvardijo, kokie mitai dažniausi sklando apie saldiklius ir kaip saikingai vartoti saldiklių turinčius produktus bei kokį...
Tikriausiai visos turime draugą ar draugę, kurie negali ramiai praeiti pro parduotuvėje esančius bulvių traškučių skyrius. Jų akys krypsta link spalvotų lentynų, o rankos tiesia į didžiausią bulvių traškučių pakelį, kuriame... gausu grėsmės. O jei ir tu pati dažnai užkandžiauji bulvių traškučiais, darai sau nepataisomą žalą!...
Užsukome į vieną populiarų internetinį forumą merginoms ir aptikome ypatingą plaukų kaukės receptą, kurio veiksmingumą visos forumo lankytojos įvertino apvaliu dešimtuku....
Pasižiūrėkime, kas yra cukrus: tai sacharozė – vandenyje tirpstantis saldus disacharidas, dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių. Tai žinomiausias šių dienų natūralus saldiklis, tačiau iš viso jų yra net penki, kurie savyje slepia skirtingas savybes, kalorijų kiekį ir poveikį organizmui. Apie tai kalbamės kartu su FitnessMummy sporto trenere Lilija Kurnosova....