Pasižiūrėkime, kas yra cukrus: tai sacharozė – vandenyje tirpstantis saldus disacharidas, dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių. Tai žinomiausias šių dienų natūralus saldiklis, tačiau iš viso jų yra net penki, kurie savyje slepia skirtingas savybes, kalorijų kiekį ir poveikį organizmui. Apie tai kalbamės kartu su FitnessMummy sporto trenere Lilija Kurnosova....
cukrus
Atsitiktiniai
Tikriausiai esi girdėjusi apie plaukų purškimą jūros druska. Jis ypač naudingas vasarą, kai mūsų plaukus nuolatos kaitina saulė – vanduo, sumaišytas su jūros druska, saugo plaukus nuo žalingų ultravioletinių spindulių....
Cukrus yra vienas iš labiausiai vartojamų ingredientų pasaulyje, tačiau per didelis jo kiekis gali sukelti įvairių sveikatos problemų, tokių kaip nutukimas, diabetas, širdies ligos ar energijos svyravimai. Jei norite pagerinti savo sveikatą ir jaustis energingesni, mažinti cukraus kiekį kasdienėje mityboje – puiki pradžia. Štai keli patarimai, kaip tai padaryti be didelio streso.
Cukraus vengimas nereiškia, kad reikia atsisakyti saldžių malonumų. Yra daugybė sveikų desertų, kuriuos galima lengvai pasigaminti be pridėtinio cukraus ir be kaltės jausmo. Štai keletas paprastų, bet gardžių receptų, kurie patenkins jūsų saldumynų troškimą natūraliu būdu.
Prasidėjus šiltajam metų sezonui daugelio dėmesį patraukia maisto produktai ar gaivieji gėrimai su užrašais „dietinis“ arba „sumažintas cukraus kiekis“. Tikėdamiesi greitai padailinti kūno formas ar pagerinti sveikatą, vartojant dirbtinius saldiklius, žmonės neretai sulaukia priešingo efekto ar netgi pradeda jausti jiems priklausomybę. Vaistininkai įvardijo, kokie mitai dažniausi sklando apie saldiklius ir kaip saikingai vartoti saldiklių turinčius produktus bei kokį...
Nors dalis žmonių apsipirkinėdami nuolatos skaito maisto produktų etiketes ir kaip įmanydami stengiasi pasirinkti kuo sveikesnius gaminius, didžioji dauguma prekybos centruose skubėdami čiumpa sau įprastus produktus ir nė nesigilina į jų sudėtį bei galimas sveikesnes alternatyvas. Nors šitaip apsipirkti ir yra žymiai greičiau, tačiau kelia grėsmę: perteklinis pridėtinio cukraus vartojimas sukelia rimtas pasekmes, o pavojų ne visuomet atpažįstame iškart....
Užsukome į vieną populiarų internetinį forumą merginoms ir aptikome ypatingą plaukų kaukės receptą, kurio veiksmingumą visos forumo lankytojos įvertino apvaliu dešimtuku....
Alijošius - kone kiekvienuose namuose auginamas augalas. Alijošiaus gydomosios savybės žinomos jau nuo neatmenamų laikų. Senovėje buvo sakoma, jog alijošius - tikras vaistas nuo visų ligų....
Vengiate saldumynų ir konditerijos gaminių? Geriate nesaldintą arbatą? Puiku, tačiau norint saikingiau vartoti cukrų, tiek gali ir nepakakti. To priežastis nesunku suprasti atidžiau patyrinėjus kasdien vartojamų maisto produktų etiketes: pamatysime, kad cukraus yra gausu daugybėje maisto gaminių. Pavyzdžiui, pomidorų padaže, be kurio daugelis neįsivaizduojame savo mėgstamiausių patiekalų....
Per didelis cukraus kiekis mityboje gali sukelti daug sveikatos problemų, pradedant svorio augimu ir baigiant padidėjusia širdies ligų bei diabeto rizika.
Cukrus yra viena iš dažniausiai vartojamų medžiagų, kurią randame beveik visuose perdirbtuose maisto produktuose.
Yra merginų, kurioms, rodos, nė nereikia stengtis, norint išauginti ilgus plaukus. Patikėk - tik labai labai maža dalis nė pirštelio nepajudina, jog galėtų džiaugtis ilgais bei spindinčiais plaukais....