Saldumynai dažnai tampa kasdieniu palydovu – saldi kava ryte, pyragėlis po pietų ar šokolado plytelė vakarais. Tačiau ar kada susimąstėte, ką iš tikrųjų per didelis cukraus kiekis daro jūsų organizmui?
cukrus
atsitiktinis
Majonezas – vienas dažniausiai naudojamų padažų mūsų virtuvėje. Jį dedame į salotas, užkandžius, sumuštinius ar net naudojame kepiniuose. Tačiau parduotuvinis majonezas neretai turi daug priedų, cukraus ar konservantų. Tad kodėl jo nepasigaminus patiems?
Alijošius - kone kiekvienuose namuose auginamas augalas. Alijošiaus gydomosios savybės žinomos jau nuo neatmenamų laikų. Senovėje buvo sakoma, jog alijošius - tikras vaistas nuo visų ligų....
Vasara – tai ne tik atostogų, bet ir uogų bei vaisių konservavimo metas. Tradiciškai daugelis mūsų gamina uogienes su dideliu kiekiu cukraus, tačiau vis dažniau atsigręžiame į sveikesnius pasirinkimus.
Šiandien, kai parduotuvių lentynos lūžta nuo įvairiausių produktų, pasirinkti sveikesnį maistą tampa vis sudėtingiau.
Parduotuvių lentynos ką tik lūžo nuo Helovyno tematikos saldumynų, kuriuos jau spėjo pakeisti kalėdiniai šokoladukai, sausainiai ir advento kalendoriai.
Ar kada nors atsidūrėte situacijoje, kai atrodo, jog negalite atsispirti saldumynams? Šokoladas, pyragaičiai, saldainiai – visi jie atrodo nepakeičiami jūsų kasdienybėje.
Kepenys yra vienas svarbiausių mūsų organizmo organų, atsakingas už detoksikaciją, maistinių medžiagų apdorojimą ir energijos saugojimą.
Cukraus vengimas nereiškia, kad reikia atsisakyti saldžių malonumų. Yra daugybė sveikų desertų, kuriuos galima lengvai pasigaminti be pridėtinio cukraus ir be kaltės jausmo. Štai keletas paprastų, bet gardžių receptų, kurie patenkins jūsų saldumynų troškimą natūraliu būdu.
Šiais laikais vis dažniau atsigręžiame į natūralius, mažiau apdorotus ir sveikesnius maisto produktus. Vienas iš tokių – naminė uogienė be cukraus, kurią dar mūsų močiutės gamindavo ne dėl mados, o iš būtinybės ir paprastumo.
Per didelis cukraus kiekis mityboje gali sukelti daug sveikatos problemų, pradedant svorio augimu ir baigiant padidėjusia širdies ligų bei diabeto rizika.
Sodo entuziastai vis ieško natūralių, paprastų ir nebrangių būdų, kaip pagerinti augalų augimą, sustiprinti dirvožemį ar net atbaidyti kenkėjus. Vienas netikėtas, bet vis dažniau minimas triukas – šaukštas paprasto cukraus darže. Nors gali skambėti neįprastai, šis metodas išties turi pagrindo.















