Prasidėjus šiltajam metų sezonui daugelio dėmesį patraukia maisto produktai ar gaivieji gėrimai su užrašais „dietinis“ arba „sumažintas cukraus kiekis“. Tikėdamiesi greitai padailinti kūno formas ar pagerinti sveikatą, vartojant dirbtinius saldiklius, žmonės neretai sulaukia priešingo efekto ar netgi pradeda jausti jiems priklausomybę. Vaistininkai įvardijo, kokie mitai dažniausi sklando apie saldiklius ir kaip saikingai vartoti saldiklių turinčius produktus bei kokį...
cukrus
Nuo A iki Z
Kepenys yra vienas svarbiausių mūsų organizmo organų, atsakingas už detoksikaciją, maistinių medžiagų apdorojimą ir energijos saugojimą.
Tikriausiai visos turime draugą ar draugę, kurie negali ramiai praeiti pro parduotuvėje esančius bulvių traškučių skyrius. Jų akys krypsta link spalvotų lentynų, o rankos tiesia į didžiausią bulvių traškučių pakelį, kuriame... gausu grėsmės. O jei ir tu pati dažnai užkandžiauji bulvių traškučiais, darai sau nepataisomą žalą!...
Cukrus yra vienas iš labiausiai vartojamų ingredientų pasaulyje, tačiau per didelis jo kiekis gali sukelti įvairių sveikatos problemų, tokių kaip nutukimas, diabetas, širdies ligos ar energijos svyravimai. Jei norite pagerinti savo sveikatą ir jaustis energingesni, mažinti cukraus kiekį kasdienėje mityboje – puiki pradžia. Štai keli patarimai, kaip tai padaryti be didelio streso.
Tikriausiai esi girdėjusi apie plaukų purškimą jūros druska. Jis ypač naudingas vasarą, kai mūsų plaukus nuolatos kaitina saulė – vanduo, sumaišytas su jūros druska, saugo plaukus nuo žalingų ultravioletinių spindulių....
Per didelis cukraus kiekis mityboje gali sukelti daug sveikatos problemų, pradedant svorio augimu ir baigiant padidėjusia širdies ligų bei diabeto rizika.
Yra merginų, kurioms, rodos, nė nereikia stengtis, norint išauginti ilgus plaukus. Patikėk - tik labai labai maža dalis nė pirštelio nepajudina, jog galėtų džiaugtis ilgais bei spindinčiais plaukais....
Yra merginų, kurioms, rodos, nė nereikia stengtis, norint išauginti ilgus plaukus. Patikėk - tik labai labai maža dalis nė pirštelio nepajudina, jog galėtų džiaugtis ilgais bei spindinčiais plaukais....
Nors dalis žmonių apsipirkinėdami nuolatos skaito maisto produktų etiketes ir kaip įmanydami stengiasi pasirinkti kuo sveikesnius gaminius, didžioji dauguma prekybos centruose skubėdami čiumpa sau įprastus produktus ir nė nesigilina į jų sudėtį bei galimas sveikesnes alternatyvas. Nors šitaip apsipirkti ir yra žymiai greičiau, tačiau kelia grėsmę: perteklinis pridėtinio cukraus vartojimas sukelia rimtas pasekmes, o pavojų ne visuomet atpažįstame iškart....
Cukrus yra viena iš dažniausiai vartojamų medžiagų, kurią randame beveik visuose perdirbtuose maisto produktuose.
Ar kada nors atsidūrėte situacijoje, kai atrodo, jog negalite atsispirti saldumynams? Šokoladas, pyragaičiai, saldainiai – visi jie atrodo nepakeičiami jūsų kasdienybėje.
Pasižiūrėkime, kas yra cukrus: tai sacharozė – vandenyje tirpstantis saldus disacharidas, dažniausiai gaminamas iš cukrinių runkelių, cukranendrių. Tai žinomiausias šių dienų natūralus saldiklis, tačiau iš viso jų yra net penki, kurie savyje slepia skirtingas savybes, kalorijų kiekį ir poveikį organizmui. Apie tai kalbamės kartu su FitnessMummy sporto trenere Lilija Kurnosova....