Blynai – vienas universaliausių patiekalų: juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Tačiau įprasti receptai dažnai kupini baltų miltų ir cukraus. Gera žinia ta, kad blynus galima gaminti visiškai be šių ingredientų, neprarandant nei skonio, nei purumo!
1. Bananiniai blynai – be cukraus, be miltų
Ingredientai:
- 2 prinokę bananai
 - 2 kiaušiniai
 - ½ a. š. cinamono
 - Žiupsnelis druskos
 - Aliejaus ar sviesto kepimui
 
Gaminimas:
- Sutrinkite bananus šakute.
 - Įmuškite kiaušinius, įdėkite cinamono ir druskos, viską išplakite.
 - Kepkite nedidelius blynelius iš abiejų pusių, kol apskrus.
 
Patiekite su uogomis, graikišku jogurtu ar riešutų sviestu.

2. Morkų avižiniai blynai
Ingredientai:
- 1 puodelis avižinių dribsnių (sumaltų į miltus)
 - 1 vidutinė morka, sutarkuota
 - 1 kiaušinis
 - 100 ml augalinio pieno
 - ½ a. š. kepimo miltelių
 - 1 a. š. medaus (nebūtina)
 - Žiupsnelis cinamono
 
Gaminimas:
- Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
 - Kepkite ant nelimpančios keptuvės, kol abi pusės apskrus.
 
Puikiai tinka kaip sveikesnis desertas ar užkandis vaikams.
3. Obuoliniai blynai su kiaušiniais ir varške
Ingredientai:
- 1 obuolys (tarkuotas)
 - 2 kiaušiniai
 - 100 g varškės
 - 1 a. š. cinamono
 - Žiupsnelis druskos
 
Gaminimas:
- Sumaišykite varškę, obuolį ir kiaušinius.
 - Įberkite cinamono, druskos.
 - Kepkite mažus blynelius ant silpnos ugnies, kol apskrus.
 
Skonis primena obuolių pyragą – tik be miltų ir cukraus!

4. Baltyminiai avižiniai blynai su kiaušinių baltymais
Ingredientai:
- 3 kiaušinių baltymai
 - ½ puodelio avižinių dribsnių
 - 1 banano pusė
 - 1 šaukštelis chia sėklų
 - Cinamonas pagal skonį
 
Gaminimas:
- Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės.
 - Kepkite nedidelius blynelius be riebalų arba su lašeliu kokosų aliejaus.
 
Puikus pasirinkimas sportuojantiems – baltymų daug, cukraus nulis.
5. Kokosiniai blynai su kiaušiniais ir jogurtu
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
 - 2 šaukštai kokosų miltų
 - 3 šaukštai graikiško jogurto
 - ½ a. š. kepimo miltelių
 - Žiupsnelis druskos
 
Gaminimas:
- Sumaišykite visus ingredientus iki tirštos tešlos.
 - Kepkite ant vidutinės ugnies mažus, storius blynelius.
 
Patiekite su šviežiomis uogomis arba šlakeliu medaus.







