Kėdainių blynai
Kėdainių blynai

Bulviniai blynai su mėsos įdaru („Kėdainių blynai“): rudens karalius tavo lėkštėje

Kai oras už lango tampa vis žvarbesnis, o širdžiai norisi šilumos – bulviniai blynai su mėsos įdaru tampa tikru jaukumo simboliu. Lietuvių virtuvėje šis patiekalas dažnai vadinamas ir „Kėdainių blynais“ – sotus, gardus, švelniai nostalgiškas. Receptu dalinasi „Gamink su Audrone“.

Jei dar nebandei jų gaminti – ruduo tam tiesiog sukurtas. Lengvai traškūs išorėje, minkšti viduje ir su sultingu įdaru – tikra puota, kuri nepaliks abejingų.

Reikės:

Tešlai:

  • 9–10 vidutinio dydžio bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 1 svogūno
  • 2 v. š. miltų
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus kepimui

Įdarui:

  • 250–300 g maltos kiaulienos (arba kitos mėgstamos mėsos)
  • 0,5 svogūno
  • Druskos, pipirų

Gaminimo eiga

1. Paruošk bulvių tešlą

  • Nulupk bulves ir sutarkuok (geriausia – specialia bulvių tarkavimo mašinėle).
  • Įtarkuok ir svogūną.
  • Į masę įmušk kiaušinį, įberk miltų, pasūdyk ir gerai išmaišyk.

2. Pasiruošk mėsos įdarą

  • Į maltą mėsą įmaišyk smulkiai tarkuotą svogūną.
  • Pagardink druska, pipirais ir išmaišyk iki vientisos konsistencijos.

3. Formuok blynus

  • Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėk šaukštą bulvių masės – tai bus blyno pagrindas.
  • Ant viršaus dėk šaukštą mėsos įdaro.
  • Uždėk dar šiek tiek bulvių tarkių ir švelniai suformuok blyną.

4. Kepk iki auksinės spalvos

  • Kepk ant nedidelės kaitros, pavartydama iš abiejų pusių, kol blynas iškeps, taps traškus išorėje ir minkštas viduje.
kedainių blynai / Shutterstock
Kėdainių blynai / Shutterstock