Kartais norisi kažko paprasto, bet ypatingo. Citrininis keksas – būtent toks desertas. Švelniai drėgnas, purus, kvepiantis citrina ir šiluma. Tai kepinys, kuris primena saulėtą dieną ir puikiai tinka tiek prie rytinės kavos, tiek svečiams užsukus netikėtai.
Ingredientai:
- 200 g miltų
- 150 g cukraus
- 120 g sviesto (ištirpinto)
- 3 kiaušiniai
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė
- 50 ml pieno arba grietinėlės
- Žiupsnelis druskos
- Cukraus pudros pabarstymui

Gaminimo eiga:
- Paruoškite tešlą.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Supilkite ištirpintą, atvėsusį sviestą ir toliau maišykite. - Įmaišykite kvapnius ingredientus.
Sudėkite tarkuotą citrinos žievelę, išspauskite sultis, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. - Sujunkite sausus produktus.
Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Po truputį įmaišykite į skystą masę – maišykite švelniai, tik iki vientisos tešlos. - Kepkite.
Supilkite tešlą į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą formą. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35–40 minučių, kol keksas taps auksinės spalvos ir vidus iškeps (patikrinkite mediniu pagaliuku). - Pabaikite.
Atvėsus pabarstykite cukraus pudra. Norint ypatingo efekto, galite apšlakstyti citrininiu sirupu (sumaišykite 2 a. š. cukraus su 2 a. š. citrinos sulčių).
Patarimai:
- Jei norite dar gaivesnio skonio, į tešlą įdėkite kelis lašus natūralaus citrinos ekstrakto.
- Keksą galima papildyti aguonomis – jos suteiks įdomų tekstūros kontrastą.
- Skanu tiek šiltas, tiek visiškai atvėsęs – keksas išlieka purus kelias dienas.
Citrininio kekso maistinė vertė (100 g):
Kalorijos: ~280 kcal
Baltymai: 5 g
Riebalai: 12 g
Angliavandeniai: 36 g







