Makaronų lizdeliai su faršu / Gamink su Audrone
Makaronų lizdeliai su faršu / Gamink su Audrone

Makaronų lizdeliai su faršu – gardus ir sotus šeimos patiekalas

Kai norisi kažko šilto, sotaus ir labai gardaus – šie makaronų lizdeliai su faršu bus tikras atradimas. Tai patiekalas, kuris džiugina tiek vaikus, tiek suaugusiuosius: tagliatelle makaronai, įdaryti aromatingu faršu, troškinti kvapniame padaže ir pagardinti sūriu. Puikus pasirinkimas savaitgalio pietums ar vakarienei!

Ingredientai:

  • 500 g tagliatelle makaronų (lizdeliais)
  • 300 g kiaulienos faršo
  • 2 svogūnai
  • 1 morka
  • ½ raudonos paprikos
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Prieskoninių žolelių (baziliko, raudonėlio ar petražolių)
  • Lydyto sviesto arba aliejaus kepimui

Padažui:

  • 2 v. š. pomidorų padažo
  • 2 v. š. grietinės
  • 100 ml vandens (arba tiek, kad apsemtų lizdelius)
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite faršą.
    Kiaulienos faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis. Gerai išmaišykite.
  2. Paruoškite daržoves.
    Keptuvėje, ant lydyto sviesto ar aliejaus, apkepkite smulkintus svogūnus. Kai jie suminkštės, sudėkite burokine tarka tarkuotą morką ir smulkintą raudoną papriką. Kepkite keletą minučių, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
  3. Paruoškite padažą.
    Atskirame dubenėlyje vandenyje išmaišykite pomidorų padažą, grietinę ir druską.
  4. Suklokite lizdelius.
    Į gilesnę keptuvę ar troškintuvą sudėkite makaronų lizdelius. Į kiekvieno lizdelio vidų įdėkite po šaukštą paruošto faršo.
  5. Užpilkite padažu.
    Supilkite paruoštą pomidorų-grietinės padažą taip, kad skystis apsemtų lizdelius maždaug iki viršaus.
  6. Troškinkite.
    Troškinkite ant nedidelės kaitros 20–25 minutes, kol makaronai suminkštės, o faršas iškeps.
  7. Baigiamasis akcentas.
    Likus kelioms minutėms iki pabaigos, ant lizdelių uždėkite tarkuoto sūrio ir pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis. Leiskite sūriui ištirpti ir šiek tiek apskrusti.