Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Cukinijų ir varškės apkepas
Cukinijų ir varškės apkepas / Shutterstock

Cukinijų ir varškės apkepas: lengvas ir sveikas patiekalas visai šeimai

Cukinijos – vienos universaliausių daržovių, kurias galima naudoti sriuboms, troškiniams, salotoms ar net desertams. Tačiau vienas gardžiausių ir paprasčiausių būdų pasimėgauti jų skoniu – išsikepti apkepą. Cukinijų ir varškės apkepas yra lengvas, sveikas ir sotus patiekalas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 2 vidutinės cukinijos
  • 250 g varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai manų kruopų arba avižinių dribsnių
  • 2 šaukštai grietinės (nebūtina)
  • 100 g tarkuoto fermentinio ar kietojo sūrio
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus kepimo formai patepti
  • Krapai arba petražolės (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Cukinijas sutarkuokite stambia tarka, lengvai nuspauskite skystį.
  2. Į dubenį sudėkite varškę, kiaušinius, manų kruopas (ar avižinius dribsnius), grietinę, prieskonius. Gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite tarkuotas cukinijas.
  4. Masę supilkite į aliejumi pateptą kepimo formą.
  5. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu.
  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol apkepas taps auksinės spalvos.
  7. Patiekite šiltą, papuoštą šviežiomis žolelėmis.
Cukinijų ir varškės apkepas
Cukinijų ir varškės apkepas / Shutterstock

Patiekimo idėjos

  • Kaip lengvas pietų ar vakarienės patiekalas su šviežiomis salotomis.
  • Su šaukštu graikiško jogurto ar grietinės – suteiks daugiau kreminio skonio.
  • Puikiai tinka net vaikams – tai sveikas būdas įtraukti daržoves į jų racioną.

Ar patiko straipsnis?