Coleslaw – tai vienos populiariausių salotų pasaulyje, kurios kilusios iš Olandijos, tačiau labiausiai išpopuliarėjo JAV. Lengvos, traškios ir gaivios – šios salotos puikiai tinka tiek prie mėsos patiekalų, tiek kaip savarankiškas užkandis. Pasigaminti jas itin paprasta, o skonį galima lengvai pritaikyti pagal savo poreikius.
Klasikinės Coleslaw salotos
Ingredientai:
- ½ mažo gūžinio kopūsto (apie 500 g)
- 2 morkos
- ½ raudonojo svogūno (nebūtina, bet suteikia pikantiškumo)
- 120 g majonezo
- 2 šaukštai obuolių acto arba citrinos sulčių
- 1 šaukštelis cukraus
- Druska ir pipirai pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Kopūstą supjaustykite labai plonomis juostelėmis.
- Morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
- Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, actą (ar citrinų sultis), cukrų, druską ir pipirus.
- Supilkite padažą ant daržovių, gerai išmaišykite.
- Laikykite šaldytuve bent 30 minučių – taip skoniai susijungs, o salotos taps dar gardesnės.

Gardžios Coleslaw variacijos
- Lengvesnis variantas: dalį majonezo pakeiskite graikišku jogurtu.
- Saldesnis skonis: įdėkite tarkuoto obuolio arba razinų.
- Aštresnis poskonis: pagardinkite trupučiu garstyčių ar česnako.
- Spalvingesnės salotos: naudokite raudonąjį kopūstą arba sumaišykite jį su baltuoju.
Patiekimo idėjos
- Prie keptos vištienos ar žuvies – suteiks gaivumo.
- Ant burgerių ar sumuštinių – taps puikiu traškiu pagardų sluoksniu.
- Kaip pikniko patiekalas – salotos ilgai išlieka šviežios ir puikiai tinka iš anksto paruošti.