Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!!
Coleslaw salotos / Shutterstock
Coleslaw salotos / Shutterstock

Skaniausios Coleslaw salotos: klasikinis receptas ir gardžios variacijos

Coleslaw – tai vienos populiariausių salotų pasaulyje, kurios kilusios iš Olandijos, tačiau labiausiai išpopuliarėjo JAV. Lengvos, traškios ir gaivios – šios salotos puikiai tinka tiek prie mėsos patiekalų, tiek kaip savarankiškas užkandis. Pasigaminti jas itin paprasta, o skonį galima lengvai pritaikyti pagal savo poreikius.

Klasikinės Coleslaw salotos

Ingredientai:

  • ½ mažo gūžinio kopūsto (apie 500 g)
  • 2 morkos
  • ½ raudonojo svogūno (nebūtina, bet suteikia pikantiškumo)
  • 120 g majonezo
  • 2 šaukštai obuolių acto arba citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis cukraus
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Kopūstą supjaustykite labai plonomis juostelėmis.
  2. Morkas sutarkuokite burokine tarka, svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą, actą (ar citrinų sultis), cukrų, druską ir pipirus.
  4. Supilkite padažą ant daržovių, gerai išmaišykite.
  5. Laikykite šaldytuve bent 30 minučių – taip skoniai susijungs, o salotos taps dar gardesnės.
Coleslaw salotos / Shutterstock
Coleslaw salotos / Shutterstock

Gardžios Coleslaw variacijos

  • Lengvesnis variantas: dalį majonezo pakeiskite graikišku jogurtu.
  • Saldesnis skonis: įdėkite tarkuoto obuolio arba razinų.
  • Aštresnis poskonis: pagardinkite trupučiu garstyčių ar česnako.
  • Spalvingesnės salotos: naudokite raudonąjį kopūstą arba sumaišykite jį su baltuoju.

Patiekimo idėjos

  • Prie keptos vištienos ar žuvies – suteiks gaivumo.
  • Ant burgerių ar sumuštinių – taps puikiu traškiu pagardų sluoksniu.
  • Kaip pikniko patiekalas – salotos ilgai išlieka šviežios ir puikiai tinka iš anksto paruošti.

Ar patiko straipsnis?