Kotletai – vienas dažniausių patiekalų ant lietuvių stalo. Jie sotūs, gardūs ir paprastai paruošiami. Tačiau norint suteikti jiems daugiau sultingumo bei lengvumo, verta į tradicinę mėsos masę įmaišyti cukinijų.
cukinijos
Naujausias
Cukinijos – vienos universaliausių daržovių, kurias galima naudoti sriuboms, troškiniams, salotoms ar net desertams. Tačiau vienas gardžiausių ir paprasčiausių būdų pasimėgauti jų skoniu – išsikepti apkepą.
Rugpjūtis – tikras cukinijų sezonas, kai jų derlius džiugina ne tik daržininkus, bet ir kulinarijos entuziastus. Nors dažniausiai cukinijos keliauja į troškinius, apkepus ar keptuvę, šį kartą siūlome išbandyti naują, netikėtą, bet nepaprastai gardų būdą jas konservuoti – su garstyčiomis. Skonis – intensyvus, šiek tiek aštrokas, puikiai tinkantis prie mėsos, bulvių ar tiesiog kaip užkandis prie duonos.
Cukinijų sezonas – puikus metas išbandyti naujus patiekalus. Vienas iš jų – cukinijų blynai su varške. Tai maistingas, lengvas ir labai skanus patiekalas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Cukinijos – viena universaliausių daržovių vasaros ir rudens virtuvėje. Jos ne tik lengvai paruošiamos, bet ir yra mažai kaloringos, turtingos skaidulų bei vitaminų. Iš jų galima pagaminti tiek lengvus užkandžius, tiek gardžius pagrindinius patiekalus ar net desertus.