PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS
Cukinijų salotos
Cukinijų salotos

Cukinijų karštinė: 3 salotų receptai, kurie pakeis požiūrį į šią daržovę

Cukinija – viena universaliausių vasaros daržovių. Ji nebrangi, lengvai užauginama net balkone, nekaloringa, švelnaus skonio, bet… dažnai nustumta į sriubų ar apkepų kampą. O visai be reikalo! Vos keli kūrybingi ingredientai gali paversti ją salotų karaliene, tinkama tiek pietums, tiek šventiniam stalui.


1. Žalių cukinijų salotos su feta ir citrina – gaiva karštai dienai

Puikiai tinka: kaip lengvi pietūs, garnyras prie žuvies ar grilio patiekalų.

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 1 vidutinė jauna cukinija
  • 50 g fetos sūrio
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 šaukštelis medaus
  • Sauja šviežio baziliko ar mėtos
  • Druska, šviežiai malti pipirai

Gaminimas:

  1. Cukiniją supjaustykite labai plonomis juostelėmis (naudokite daržovių skustuką ar mandoliną).
  2. Sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, medų, druską ir pipirus – tai padažas.
  3. Užpilkite cukiniją padažu, lengvai pamaišykite.
  4. Sudėkite gabaliukais sulaužytą fetą, pabarstykite žolelėmis.

Kodėl verta išbandyti: žalia cukinija traški, gaivi ir kartu labai švelni – tikras atradimas.


2. Keptos cukinijos salotos su česnakiniu jogurtu ir riešutais

Puikiai tinka: sotesnėms vakarienėms arba kaip vegetariškas užkandis.

Ingredientai:

  • 1 didelė cukinija
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 100 g natūralaus jogurto
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • Sauja graikinių riešutų ar saulėgrąžų sėklų
  • Krapų ar petražolių
  • Druska, pipirai

Gaminimas:

  1. Cukiniją supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol apskrus.
  2. Jogurtą sumaišykite su susmulkintu česnaku, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  3. Į lėkštę dėkite keptas cukinijas, užpilkite jogurto padažu.
  4. Pabarstykite riešutais ir kapotomis žolelėmis.

Skonio paslaptis: kontrastas tarp šiltos cukinijos, šalto padažo ir traškių riešutų – neįtikėtinai gardus!

Cukinijų salotos
Cukinijų salotos

3. Spalvotos cukinijų salotos su pomidorais ir mocarela

Puikiai tinka: vasaros vakarienei, sodo šventei ar pietų dėžutei.

Ingredientai:

  • 1 žalia ir 1 geltona cukinija (arba 2 žalių atspalvių)
  • 100 g mini mocarelos rutuliukų
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 1 šaukštas balzaminio acto
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai
  • Šviežios baziliko lapeliai

Gaminimas:

  1. Cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ar juostelėmis.
  2. Pomidorus perpjaukite per pusę, mocarelą nusausinkite.
  3. Viską sudėkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, pagardinkite druska, pipirais.
  4. Papuoškite baziliko lapeliais.

Kodėl verta išbandyti: vizualiai spalvingos, gaivios ir subalansuoto skonio salotos.

Cukinijų salotos
Cukinijų salotos
Mano išsaugoti straipsniai