NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
pyragėliai, keksiukai
Citrinų tartaletė

Desertai be kepimo: 5 receptai greitai pasigaminti

Kai norisi saldaus kąsnio, bet neturite laiko ar noro įjungti orkaitę, desertai be kepimo yra puiki išeitis. Jie ne tik greitai paruošiami, bet ir itin skanūs. Pateikiame 5 receptus, kurie nustebins paprastumu ir puikiu skoniu.


1. Šokoladinis bananų pyragas

Ingredientai:

  • 3 bananai
  • 200 g sausainių
  • 150 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 ml grietinėlės
  • Šokolado drožlių arba riešutų papuošimui

Paruošimas:

  1. Sausainius sutrinkite į trupinius. Ištirpdykite sviestą ir sumaišykite su trupiniais. Masę paskirstykite torto formoje, gerai suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.
  2. Šokoladą ištirpinkite su grietinėle, maišykite, kol gausite vientisą masę.
  3. Supjaustykite bananus griežinėliais ir dėkite ant sausainių pagrindo. Užpilkite šokolado mase.
  4. Papuoškite šokolado drožlėmis arba riešutais ir šaldykite bent 2 valandas.
Bananai

2. Jogurto ir uogų desertas stiklinėje

Ingredientai:

  • 400 ml natūralaus jogurto
  • 200 g mėlynių arba aviečių
  • 100 g sausainių arba granolos
  • Medaus arba cukraus pagal skonį

Paruošimas:

  1. Jogurtą sumaišykite su medumi arba cukrumi.
  2. Į stiklines sluoksniais dėkite sausainius arba granolą, jogurtą ir uogas.
  3. Viršų papuoškite uogomis. Patiekite iš karto arba šiek tiek palaikykite šaldytuve.

3. Sūrio pyragas su uogomis

Ingredientai:

  • 200 g sausainių
  • 100 g sviesto
  • 400 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“)
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 g cukraus
  • 200 g mėgstamų uogų

Paruošimas:

  1. Sausainius sutrinkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Masę paskirstykite formoje ir šaldykite.
  2. Kreminį sūrį išplakite su cukrumi, grietinėlę atskirai išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su sūrio mase.
  3. Užtepkite masę ant sausainių pagrindo, papuoškite uogomis. Šaldykite bent 3 valandas.

4. Kokosų rutuliukai

Ingredientai:

  • 200 g kondensuoto pieno
  • 150 g kokoso drožlių (+ šiek tiek apvoliojimui)
  • 50 g maltų migdolų

Paruošimas:

  1. Sumaišykite kondensuotą pieną su kokoso drožlėmis ir maltu migdolų.
  2. Iš masės formuokite mažus rutuliukus, juos apvoliokite kokoso drožlėse.
  3. Padėkite į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.

5. Šokoladiniai riešutų batonėliai

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 100 g žemės riešutų sviesto
  • 100 g riešutų (pvz., migdolų, lazdynų)
  • 50 g avižinių dribsnių

Paruošimas:

  1. Šokoladą ištirpinkite kartu su žemės riešutų sviestu.
  2. Įmaišykite riešutus ir avižinius dribsnius.
  3. Masę paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje formoje ir padėkite į šaldytuvą. Kai sustings, supjaustykite gabalėliais.
Mano išsaugoti straipsniai