Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Gamink su draugėmis: 5 kitokie desertai savaitgaliui

Desertai, kurie taps Kalėdų šventės akcentu

Kalėdų šventė neįsivaizduojama be gardžių desertų, kurie ne tik palepina gomurį, bet ir papuošia stalą. Ieškote idėjų, kaip nustebinti šeimą ir svečius? Pateikiame kelis paprastus, tačiau įspūdingus desertų receptus, kurie taps Kalėdų puotos žvaigždėmis.


1. Šokoladinis pyragas su apelsinų nata

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado;
  • 150 g sviesto;
  • 4 kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g miltų;
  • 1 apelsino žievelė;
  • Žiupsnelis druskos.

Paruošimas:

  1. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą garų vonelėje.
  2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.
  3. Įmaišykite ištirpintą šokoladą, miltus, druską ir tarkuotą apelsino žievelę.
  4. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 25–30 minučių. Pyrago vidus turėtų likti šiek tiek drėgnas.
  5. Papuoškite apelsinų griežinėliais ar šokolado drožlėmis.

2. Naminiai kalėdiniai meduoliai

Ingredientai:

  • 300 g miltų;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 šaukštai medaus;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis cinamono, imbiero ir muskato.

Paruošimas:

  1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, įmaišykite medų ir kiaušinį.
  2. Sumaišykite sausus ingredientus ir įmaišykite į sviesto masę.
  3. Tešlą iškočiokite, išpjaukite norimos formos sausainius.
  4. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 10 minučių.
  5. Papuoškite glajumi ar spalvotais pabarstukais.
valentino diena, meilė
Meduoliai

3. Kremu užpildytos šokoladinės eglutės

Ingredientai:

  • 200 g juodojo šokolado;
  • 150 ml plakamosios grietinėlės;
  • 1 šaukštas cukraus pudros;
  • Plaktos grietinėlės ar uogienės (užpildui).

Paruošimas:

  1. Ištirpinkite šokoladą ir supilkite jį į silikonines eglučių formeles. Palaikykite šaldytuve, kol sukietės.
  2. Plakite grietinėlę su cukraus pudra, kol taps standi.
  3. Užpildykite šokoladines eglutes plakta grietinėle ar uogiene.
  4. Patiekite kaip mažus individualius desertus.

4. Kalėdiniai desertai stiklinėse

Ingredientai:

  • 200 g graikiško jogurto;
  • 150 g sausainių trupinių;
  • 100 g aviečių uogienės;
  • Mėtų lapeliai ir šokolado drožlės dekorui.

Paruošimas:

  1. Į stiklines sluoksniuokite sausainių trupinius, jogurtą ir uogienę.
  2. Viršų papuoškite mėtų lapeliais ir šokolado drožlėmis.
  3. Šį desertą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki patiekimo.

5. Imbierinis sūrio pyragas be kepimo

Ingredientai:

  • 200 g imbierinių sausainių;
  • 100 g sviesto;
  • 400 g grietinėlės sūrio;
  • 150 ml plakamosios grietinėlės;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • Cinamono ir imbiero miltelių pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Smulkinkite imbierinius sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Paspauskite mišinį į pyrago formos dugną.
  2. Plakite grietinėlės sūrį su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
  3. Atskirai išplakite grietinėlę ir sumaišykite su sūrio mase.
  4. Supilkite masę ant sausainių pagrindo ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms. Patiekite pabarstytą cinamonu.

6. Karšti obuoliai su riešutais ir medumi

Ingredientai:

  • 4 dideli obuoliai;
  • 4 šaukštai medaus;
  • 100 g smulkintų riešutų;
  • Žiupsnelis cinamono.

Paruošimas:

  1. Nulupkite obuolių vidų ir įdėkite riešutų mišinį su medumi ir cinamonu.
  2. Kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 20 minučių, kol obuoliai suminkštės.
  3. Patiekite su vaniliniais ledais.
obuolių receptai
Kepti obuoliai

7. Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Ingredientai:

  • 200 g džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, spanguolių);
  • 150 ml apelsinų sulčių;
  • 200 g miltų;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Paruošimas:

  1. Džiovintus vaisius pamirkykite apelsinų sultyse.
  2. Sviestą išplakite su cukrumi, po vieną įmaišykite kiaušinius.
  3. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir džiovintus vaisius.
  4. Kepkite pyragą 180 °C temperatūroje apie 40–50 minučių.
Mano išsaugoti straipsniai