NET 53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
blynų receptas
Blynai su lašiša

Dienos receptas: kepti bulvių blyneliai su rūkyta lašiša ir grietine

Šie traškūs bulvių blyneliai su rūkyta lašiša ir grietine yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek vėlyviesiems pietums. Jie sujungia paprastų bulvių švelnų skonį su prabangia rūkyta lašiša ir gaivia grietine.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 4 didelės bulvės (apytiksliai 600 g)
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai miltų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejus kepimui
  • 150 g rūkytos lašišos griežinėliais
  • 200 ml grietinės
  • Šviežios krapų šakelės papuošimui
  • Citrina (nebūtina, pagardinimui)

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite bulvių masę

  1. Nulupkite bulves ir sutarkuokite jas stambiai. Jei bulvės turi daug skysčio, jas lengvai nuspauskite rankomis arba per audeklą, kad pašalintumėte perteklinę drėgmę.
  2. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite svogūną. Sumaišykite tarkuotas bulves ir svogūnus dideliame dubenyje.
  3. Įmaišykite kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys.
blynų receptas
Blynai su lašiša

2. Kepkite blynelius

  1. Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  2. Suformuokite iš bulvių masės mažus blynelius ir dėkite juos į įkaitintą keptuvę.
  3. Kepkite kiekvieną blynelį apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs.
  4. Iškepusius blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

3. Patiekite su lašiša ir grietine

  1. Patiekite šiltus bulvių blynelius su plonais rūkytos lašišos griežinėliais.
  2. Kiekvieną blynelį uždėkite šaukštelį grietinės ir pagardinkite šviežiomis krapų šakelėmis.
  3. Jei norite, galite ant viršaus lengvai užlašinti šlakelį citrinos sulčių, kad pridėtumėte gaivumo.

Šie bulvių blyneliai yra traškūs iš išorės, minkšti viduje, o rūkyta lašiša ir grietinė suteikia patiekalui subtilų prabangos pojūtį. Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai