Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Obuoliniai vafliai

Dienos receptas: obuoliniai vafliai

Obuoliniai vafliai – tai puikus rudens desertas, kuris sujungia traškius, auksinius vaflius su švelniai saldžiu obuolių skoniu. Šie vafliai ne tik sužavės jūsų skonio receptorius, bet ir praturtins pusryčių ar desertų stalą šiluma bei jaukumu.

Patiekite šiuos vaflius su mėgstamu sirupu arba obuolių skiltelėmis – ir mėgaukitės tikru rudens skoniu!

Ingredientai:

  • 2 dideli obuoliai (nulupti ir sutarkuoti)
  • 2 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukštai cukraus (galima naudoti rudąjį cukrų)
  • 250 ml pieno
  • 50 g sviesto (ištirpinto)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • Cukraus pudra (pabarstymui)

Gaminimo būdas:

  1. Obuolius nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą, kol masė taps vientisa.
  3. Į kiaušinių mišinį supilkite ištirpintą sviestą ir pieną, gerai išmaišykite.
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, po truputį įmaišykite į skystą masę, kol gausite tolygią tešlą.
  5. Į tešlą įmaišykite tarkuotus obuolius.
  6. Įkaitinkite vaflinę ir ją lengvai patepkite sviestu arba aliejumi.
  7. Į vaflinę pilkite tešlą ir kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos ir traškūs.
  8. Patiekite apibarstytus cukraus pudra arba su mėgstamu sirupu.
Obuoliniai vafliai
Mano išsaugoti straipsniai